Ünlü yatırım bankası BoFA'dan ekonomi ile ilgili flaş uyarı

Ünlü yatırım bankası BoFA'dan ekonomi ile ilgili flaş uyarı
Amerika'nın en önemli yatırım bankaları arasında yer alan BoFA, borsadaki köpük fiyatlar nedeniyle yatırımcılara hisselerini satmaları yönünde tavsiye verdi.

Korona virüs salgını tüm dünyada ekonomiyi alt üst etti. Çin borsası yükselişe geçerken, Amerikan piyasasında durulmalar meydana geldi. Virüs salgınında aşı çalışmaları devam ederken, ekonomi alanındaki uzmanlar da 2021 yılı hakkında yorumlarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Amerika'nın ünlü yatırım bankası BoFA'dan borsa ile ilgili flaş bir yorum geldi. 

HİSSE SENETLERİ REKOR KIRIYOR 

Finans Gündem'de yer alan habere göre salgın sürecinde gelişmiş ülke ekonomileri destek paketleriyle ayakta kalmaya çalışırken hisse senedi piyasaları hiçbir sorun yokmuşçasına rekor üstüne rekor kırıyor. Bir süredir yatırım bankaları ve analistler yüksek risk uyarısı yapmasına rağmen devam eden yatırımcı akını borsaları rekordan rekora taşıyor. ABD’nin en büyük yatırım bankalarından Bank of America (BoFA) analistleri ise yeni bir uyarıda bulunarak köpük fiyatlar nedeniyle küresel hisse senetlerinde sat tavsiyesi verdi.

"2021 İÇİN KESİNLİKLE ZEHİRLİ MAYA" 

Kuruluşun haftalık fon para girişlerini açıkladığı raporda, BOFA Baş Yatırım Stratejisti Michael Hartnett, "Köpük fiyatlar, doyumsuz pozisyonlar, enflasyonsit ve çaresiz politika yapıcılar, zirve yapan Çin ve tüketim sektörleri 2021 için kesinlikle zehirli maya" ifadelerini kullandı.

Kuruluş, öte yandan 06 Ocak haftasında küresel hisse senedi fonlarına 11,2 milyar dolarlık para girişi yaşandığını kaydetti.