GALATASARAY HARAKİRİ YAPTI

GALATASARAY HARAKİRİ YAPTI
Sarı-kırmızılılar Rize'de 61'de Chedjou ile öne geçti. Bu dakikadan sonra Cimbom Umut ve Sneijder ile inanılmaz iki fırsatı harcadı. 85'te Muslera, Tevfik'i indirdi, Kweuke (pen.) skora denge getirdi. Lider Fener ile aradaki fark 6'ya çıktı. Aslan 12. dep

Gurbet o kadar acı ki, ne varsa içimde... Hepsi bana yabancı, hepsi başka biçimde... Eriyorum gitgide, elveda her ümide, gurbet benliğimi de bitirdi bir içimde... Ne bir arzum, ne emelim, yaralanmış bir elim... Ben gurbette değilim, gurbet benim içimde... Evet; Galatasaray, Çaykur Rizespor maçına kadar 11 deplasmanda 18 puan bırakmış... Görünen tablo açık... Aslan dış sahada kayıp! Bu bir büyük için ayıp! Cimbom'un kazandığı maçlar Beşiktaş hükmen, Kayserispor ve Kayseri Erciyes... Sarı-kırmızılılardan gurbette gelmiyor ses! Aslan 90 dakikaların bitiminde hep tıknefes! Karşılaşma öncesinde Çaykur Rizespor tribünlerinden yükselen türkü: "Ağısar dereleri, aksa yukarı aksa, vermem Cimbom'a 3 puan, Tonya üstüme kalksa." Galatasaraylı taraftarlardan yanıt: "Ağısar dereleri, aksun yukari aksun, bu Çaykur Rize'ye Aslanım 3 gol sallasun! 17'de ilk tehlikeli atak gelişti. Sneijder, Burak'ı enfes kaçırdı, golcü oyuncu karşı karşıya topu kaleci Serkan'ın kucağına attı, mutlak bir gol farsatı cömertçe harcandı. 19'da Kaan sağdan daldı, topu ortaya bıraktı, Deniz müsait pozisyonda meşin yuvarlağa dokunamadı. 32'de Ali Adnan kaleye füze yolladı, kaleci Muslera sadece baktı, top direği yalayarak auta çıktı. 45+2'de Veysel Sarı ortaladı, Ali Adnan topu eliyle kesti, sarı-kırmızılılar penaltı bekledi, hakem pozisyonun ceza sahasının dışında olduğuna karar verdi. 46'da Deniz müsait pozisyonda topu kafayla dışarı gönderdi. 48'de Burak Yılmaz önemli bir fırsatı harcadı. 60'da Umut Bulut vurdu, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere gönderdi. 61'de Sneijder sağdan korner kullandı, Chedjou yükseldi, kafayı çaktı takımını öne geçirdi: 0-1. 72'de Yekta "al da at" dercesine topu Umut'un önüne bıraktı, bu oyuncu zor olanı yaptı, topu dışarı attı. 80'de Sneijder topu boş kale yerine auta attı. 85'te Muslera, Tevfik'i düşürünce hakem penaltı dedi. Atışı kullanan Kweuke skora denge getirdi: 1-1. Deplasmanlarda sadece 3 maç kazanabilen Galatasaray, Rize'de 1-0'ı bulduktan sonra Umut ve Sneijder'le mutlak fırsatları kaçırınca yediği penaltı golüyle 2 puan kaybetti: 1-1. Aslan dış sahada 12 maçta 20 puan bıraktı.

Sahada büyük kapışma!

* 90 dakika öncesinde Galatasaray'da Mancini'nin yardımcıları kale önü zemini düzgün olan ve sarı-kırmızılı taraftarında yer aldığı yarı sahayı seçti. Hazırlıklarını ve tüm idman malzemelerini Ivan Carminati ile Salsano buraya kurdu. Mancini'nin yardımcıları bir anda Rizespor'da Uğur Tütüneker'in yardımcıları ile tartışmaya başladı. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'na giden iki teknik heyet "Biz bu konuya karışmayız. Aranızda anlaşın" yanıtı aldı. Olay daha sonra federasyon yetkililerine iletildi. Rizespor'dan ev sahibi olduğu için anlayış göstermeleri istendi ve Galatasaray'da hazırlık yaptığı yarı sahadan bir daha malzemelerini toplama sıkıntısından kurtulmuş oldu.
* Galatasaray'da sarı kart gören Selçuk İnan cezalı duruma düştü. Sarı-kırmızılı oyuncu, önümüzdeki hafta oynanacak olan Akhisar Belediye karşılaşmasında forma giyemeyecek.