Köşk’te kapalı kapılar ardında yüzleşme!

Köşk’te kapalı kapılar ardında yüzleşme!
Köşk’te kapalı kapılar ardında yüzleşme!

“Barikat” kiriziyle alevlenen ve “çift başlı yönetim” tartışmasıyla zirve yapan polemiğin tarafları Çank

“Barikat” kiriziyle alevlenen ve “çift başlı yönetim” tartışmasıyla zirve yapan polemiğin tarafları Çankaya’da buluştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 1 saat 10 dakika başbaşa görüştü...

 

Randevu 30 dakika gecikti
Çankaya Köşkü’nde her perşembe yapılan olağan görüşme, yaşanan gelişmelerle bağlantılı olarak olağanüstü bir hal aldı. Saat 12.00 olarak duyurulan buluşma 12.30’da gerçekleşti. Gecikmeyle ilişkin açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın görüşmesi basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

 

Çankaya’dan açıklama yok
Erdoğan Köşk’ten ayrılışında görüşmeyle ilgili açıklama yapmazken Çankaya da derin bir sessizliğe gömüldü! Gül’ün 29 Ekim’deki kutlamalarla ilgili olarak valilere “Ortamı germeyin” talimatı vermesi, Erdoğan’ın da bunu “çift başlı yönetim” olarak değerlendirmesinden sonra gerçekleşen yüzleşmenin yansıması merak edilirken ilk açıklama Erdoğan’dan geldi.

 

Erdoğan: Boşuna yorulmayın
Moldova Başbakanı Vladimir Filat’la birlikte basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, “çiftbaşlılık” tartışmasıyla ilgili soruyu cevaplarken şöyle dedi:  “Cümleleri kırpmadan değerlendirirseniz, aynı şeyleri söylediğimiz ortaya çıkar. İktidarı zora düşürme gayreti içinde olanlar Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşürümezler. Boşuna yorulmayın...

 

Olağan görüşmeye olağanüstü gündem

Olaylı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından “çift başlılık”
polemiği yaşayan Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde görüştü

Cmuhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan, “barikatın kaldırılması” konusundaki polemiğin ardından dün ilk kez bir araya geldi. Çankaya Köşkü’ndeki her perşembe yapılan olağan görüşme, gelişmelerle bağlantılı olarak olağanüstü bir hal aldı. Saat 12.00 olarak duyurulan görüşme 12.30’da gerçekleşti. Bu rötara ilişkin bir açıklama yapılmazken, Erdoğan ve Gül’ün görüşmesi basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

 

Barikat tartışması
Cumhuriyet Yürüyüşü sırasında çıkan olaylar sırasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yürüyüşe izin verilmesi için Ankara Valisi’ne talimat verdiği iddiası ortaya atılmıştı. Gül 29 Ekim Resepsiyonunda konuyla ilgili sorulara “Ahmet’e sorun” şeklinde karşılık verince gözler Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı Ahmet Sever’e çevrilmişti. Ahmet Sever ise Gül’ün Vali Alaaddin Yüksel ile görüştüğünü ifade etmişti. Bunun üzerine durum Başbakan Erdoğan’a sorulmuştu. Erdoğan da “Bu ülkeyi çift başlı yönetmiyoruz” demişti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Moldova Başbakanı Vladimir Filat ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ’çiftbaşlılık yaşanıyor mu?’sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül ile aynı fikirde olduklarını söyledi. Başbakan Erdoğan ve Moldova Başbakanı Vladamir Filat ikili görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzelediler ve gazetecilerin sorularını cevapladılar.

 

Erdoğan şakaya vurdu
Gazetecilerin “Çift başlılık yaşanıyor mu?” sorusuna cevap veren Başbakan Erdoğan, “Moldova ile Türkiye arasında mı?” diyerek espri yaptı. Hemen ardından Moldova Başbakanı Vladimir Filat, “Bizde de durum aynı efendim” diyerek araya girince salondakiler gülmekten kırıldı. Moldova Başbakanı Filat, Gül ve Erdoğan’la yaptığı görüşmeleri kastederek, “Bugünkü görüşmelerimden anladığım kadarıyla sizin ülkenizde her şey yolunda” deyince de tüm salon kahkahaya boğuldu.
Başbakan Erdoğan Gül’le ilgili olarak da şunları söyledi: Cümleleri kırpmadan bakarsanız, aynı şeyleri söylediğimiz ortaya çıkar. Gerek cumhurbaşkanının, gerek başbakanın yetkileri açıktır. Bu çerçevede adımlarını atarlar. Kaldı ki AKP iktidarını zora düşürme amacında olanlar cumhurbaşkanıyla başbakanı birbirine düşüremezler. Türk medyasının bir kısmı maalesef bu işe uğraşıyor. Ama boşuna uğraşıyorlar. Boşuna yorulmayın.