Uşak Belediyesi'ni uyaran milletvekili Karaoba, "açıklamalarım suç duyurusu sayılır" dedi

Uşak Belediyesi'ni uyaran milletvekili Karaoba, "açıklamalarım suç duyurusu sayılır" dedi
Uşak CHP Milletvekili Ali Karaoba, Uşak'ta Makina Kimya Enstitüsü'ne satılmayan hurdaların akibetini sordu. Karaoba, yapılmayan okulları hatırlatarak çarpıcı bir benzetmede bulundu.

YENİÇAĞ Gazetesi / Uşak - Hüseyin DEMİR

Uşak'ta kurumların şeffaf olmadığını ve içlerinin boşaltıldığını söyleyen Uşak CHP milletvekili Ali Karaoba şöyle konuştu:

"Hurda satışı konusunda çok ciddi yolsuzluk iddiaları bulunmaktadır. Belediyeler çıkan hurdaları, yasal mevzuat uyarınca, MKE’ne satmak zorundadırlar. Burada geri dönüşüm konusunda belediyelerin oynadığı rol ülke ekonomisine katkı sağlayacak veya zarar verecektir.

2017’den bu yana Uşak Belediyesi'nin herhangi bir MKE’ye hurda satışı bulunmamaktadır. Uşak Belediyesi sözü edilen hurdaları hurdacılara daha pahalıya satmak suretiyle rant (gelir) elde etmektedir.

usak-1.jpg

"SATIŞLARIN KİMLERE YAPILDIĞININ BELEDİYE TARAFINDAN ORTAYA KONMASI GEREKİR"

Bu durum belediyenin kazanç elde etmesi açısından ilk bakışta kulağa hoş gelmektedir. Yaklaşık 2 bin adet her biri 400 kilo ağırlığında olan hurdaların nereye satıldığı bilinmemektedir.

Bu satıştan yaklaşık 20 -25 milyon TL’lık bir kazanç söz konusudur. Bu da yaklaşık 6 milyon dolara tekabül etmektedir.

Burada miktarın önemi yoktur. Önemli olan ve karşı çıktığımız kurumların içinin boşaltılması ve kurumların şeffaf olmamalarıdır.

Hurdaların MKE'ye satılması gerekiyorsa MKE'ye satılmalıdır. Uşak’taki okulları 2017 yılında yıktılar. Daha sonra unutturmak ve hafızaları yok etmek amacıyla aradan belli bir süre geçtikten sonra kim oldukları tespit edilemeyen hurdacılara bu hurdaları sattılar.

usak-2.jpg

Satış faturaları ve satış için düzenlenen ihale tutanaklarının satışın kimlere yapıldığının belediye tarafından ortaya konması gerekmektedir.

"AÇIKLAMALARIM SUÇ DUYURUSU SAYILIR"

Uşak milletvekili olarak açıklamalarım, bir yerde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu sayılır. Çünkü ortada bir kamu zararı söz konusudur. Okullara bulunmayan para, konserlere eğlenceye gidiyor.

Uşak'ı kültürsüz gören belediye bizi kültürsüz görsün o paraları okul tadilatına ayırsın! 'Tüm çocuklara öğlen yemeği vereceğiz' dediler öğlen yemeğini de kaldırdılar.

Hem beslenme diyorlar, hem sağlam okul diyorlar okusunlar diyorlar... Pratiğe gelince ortada para yok. Kasada para yok Saray 17 saniyede bugün asgari ücretliye emekliye yapılan 5000 lira harcıyor 17 saniyede 5000 lira harcıyor." dedi.

İlgili Haberler