Uygur Türkü annenin feryadı: “Çocuğumu öldürmemi istediler”

Uygur Türkü annenin feryadı: “Çocuğumu öldürmemi istediler”
Dünya ve Türkiye, Doğu Türkistan’da yaşananları görmezden gelirken, Uygur Türkü bir annenin söyledikleri ise gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor: “Çinliler en küçük çocuğumuzu öldürmemizi istediler.”

Uygur Türkleri için Meclis’e taşınan önerge reddediliyor, hükümete yakın basın mensupları Doğu Türkistan’da zulüm yok diyor… Uygur Türkleri ise seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Kalbinur Tursun’un açıklamaları ise gerçekleri bir kez daha güz yüzüne çıkarıyor.   

“KOCAM VE 5 ÇOCUĞUM TUTUKLANDI”

Bir Uygur Türk’ü olan Kalbinur Tursun isimli kadın, paylaştığı videoda, kendisi ve ailesinin yaşadıklarını aktardı. Kocası ve 5 çocuğunun tutuklandığını açıklayan Tursun, paylaştığı videoda, “Çinli yetkililer kocamı ve 5 çocuğu tutukladılar. En küçük çocuğumuzu ise öldürmemizi istediler. Bu yüzden bebeğimle Türkiye'ye kaçtım. Kocam ise bebeğimizi öldürmediğimiz için 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.” açıklamasını yaptı.

ÇİN DEVLETİ ALGI YÖNETİYOR

Doğu Türkistan’da bunlar yaşanırken, Çin devleti, kendi elleriyle gerçekleştirdiği bu zulmü meşrulaştırmak için kampanyalar düzenliyor. Son olarak, aralarında Türk basın mensuplarının da yer aldığı bir kafile, Çin Devleti yetkilileri tarafından Doğu Türkistan’da ağırlanmış, ATV muhabiri Erdal Kuruçay, Uygur Türklerine zulüm yapıldığına şahit olmadığını söylemişti. Kuruçay, bugüne kadar yapılan haberlerin çok yanlış yorumlandığını ifade etmişti.         

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ REDDEDİLDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Meclis gündemine getirdiği Doğu Türkistan'daki Çin zulmü hakkındaki araştırma önergesi ise AKP-MHP oylarıyla reddedilmişti.

İlgili Haberler