Hani sahalarda siyaset yasaktı!

Hani sahalarda siyaset yasaktı!
Hani sahalarda siyaset yasaktı!

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ile Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya yasak deldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın içeriği ne

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ile Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya yasak deldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın içeriği ne olursa olsun spor arenalarında siyasi gösteri yapılması, slogan atılması ve pankart açılmasını yasaklamasına rağmen, Fenerbahçeli Emre ile Rizesporlu Sercan’ın attıkları golden sonra yaptıkları sevinç gösterileri, Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde 6 bin Mısır bayrağı dağıtılması, bakanlığın yasaklarına aykırı davranış olarak nitelendirildi. İki futbolcunun Mısır’da yaşanan olayları eliyle “Rabia” hareketi yaparak protesto etmesi, yasağı deldikleri anlamında yorumlandı. Şimdi gözler sıfır töleransla yola çıkan ve geçtiğimiz sezonlarda, Van depremzedelerine yardım için Beşiktaş taraftarlarının sahaya attığı şapka ve atkılar nedeniyle siyah-beyazlı kulübe ceza yağdıran TFF’nin, Emre ve Sercan’a yaptırım uygulayıp uygulanmayacağına çevrildi.

 


Çifte standart

 


Bilindiği gibi Gezi Parkı protestolarına destek veren ve ardından sürpriz bir şekilde A Milli Basketbol Takımı kadrosuna alınmayan Cenk Akyol, “Bu karar tamamen siyasi” demiş; ancak antrenör Tanjevic ise, “Performansı nedeniyle kadroya alınmadı” diyerek kendini savunmuştu. Cenk’in kadroya alınmaması sosyal medyada “siyasi karar” olarak yorumlanmıştı. Bu arada Konya ve Rize’de yaşananlara rağmen dün akşam oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesi tedbirler sabahın erken saatinde başladı. Dev maç öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı’na pankart asmak için gelen taraftar gruplarının pankartları sıkı bir şekilde kontrol edildi.