Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçeği açıkladı. Attığı tweet tartışma yarattı

Ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerçeği açıkladı. Attığı tweet tartışma yarattı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından korona virüs vakalarıyla alakalı bir mesaj paylaştı. Bakan Koca, Ağır hasta sayısının 4 ayda 8 kat arttığını belirterek, bir gündeki yeni hasta sayısının, 5.000’in üzerinde, can kaybının ise 141 olduğunu açıkladı. Ancak Türk Tabipler Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre bu rakamlar söylenenin aksine kat ve kat daha fazla.

Korona virüste vaka ve ölüm sayılarının artmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından uyarılarına devam ediyor.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) aile hekimleri arasında Kasım ayında yaptığı anketin sonuçlarına göre korona virüs vaka sayılarında yüzde 300'lük bir artış yaşandı. Sadece aile hekimlerinin verilerinde Türkiye genelinde günlük yeni vaka sayısı 47 bin 629'a, İstanbul'daki günlük vaka sayısı ise 12 bin 631'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Ağır hasta sayısı 4 ayda 8 kat arttı. Bir gündeki yeni hasta sayımız, 5.000’in üzerinde. Dünkü can kaybımız, 141. Mücadeleden daha az yara, daha az acıyla çıkmak için, zorunlu tedbirlere kendi tercihimizi eklemeliyiz. EN İYİ TEDBİR EVİMİZDİR. Mecburiyet yoksa dışarı çıkmayın.” dedi.

Bu iki veriler karşılaştırıldığında Türk Tabipler Birliği ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği rakamlara arasındaki çelişki dikkat çekti.

ekran-alintisi-20201121154601.jpg

Sağlık Bakanlığı, dün açıkladığı korona virüs sayılarında, "Bugün tespit edilen 5.103 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 4.000’e yaklaştı. Salgınla mücadelede yeniden kısıtlamalar uygulamak zorunda kaldık." mesajını vermişti.

ekran-alintisi-2-045.jpg

 

İlgili Haberler