Y-CHP Şişli'den Diyarbakır'ı kapacak!

Tek başına iktidar olacağı için Kürt oylarını kapmayı hedefleyen CHP’nin bu konudaki ağır topu kim?..
Sezgin Tanrıkulu..
Sezgin Tanrıkulu, partiye nereden üye
yapılmış?..
Şişli ilçesinden!..
“Benim adım Kemal” Bey, “Kürt kartı” konusunda Diyarbakırlı partidaşı Mesut Değer’i önemsiyordu.. (Öyle biliyorduk.) Diyarbakır eşrafından Mesut Bey de kendisinden emin Kürt açılımı çalışmaları yapıyordu.. Gelgelelim Kılıçdaroğlu, Talabani ile görüşünce önce veto edilen Sezgin Tanrıkulu birdenbire partide yükseliverdi..
Olur olur da... Diyarbakırlı Sezgin Tanrıkulu, nasıl olur da Diyarbakır yerine Şişli’den partiye üye yapılır, işte burası derin konu!..
Y-CHP’nin işleri “Dün dündür” politik kaidesine göre işliyor!..
Bu taktikler hep “halka inme(!)” operasyonları. (Madene indiler, maden işçinin başına çöktü!..) Halka inecekler de nasıl inecekler!.. Kadronun  “cv” sine bakınca hepsi el bebek gül bebek büyümüş, kolejli zengin çocuğu.. AB’sinde ABD’sinde okumuş, tavanda dolaşan asilzadeler.. Şimdi bunları nasıl halka indireceksiniz ki aşağıya doğru merdivenler diktir..
CHP’yi İstanbul’da halka indirmek için yeni bir İl Başkanı bulmuşlar... Başında bulunduğu petrol şirketi yabancılara satılan bu muhterem, CHP’ye İl Başkanı olacakmış..
Boğaz’ı seyrederken Bağcılar’ı CHP’lileştirmek!..
Hiç mühim değil, mühim olan sermayenin rüzgarını alabilmektir!.. Rüzgar tamam!.. AKP’den kurtulup yeniden ihalenin şanlı günlerine dönme hesapları yapan kanadı kırık ağa sermaye, Y-CHP’ye rüzgarı dayamış durumda!..
Yüzde otuz aşılmış, otuz beşler geçilmeye 37’ye işi bağlamaya ramak kaldı!.. Yani Y-CHP tek başına iktidar!..
Para babaları (Tayyibinkiler değil de ötekiler..) AKP’nin gazabından korktukları için tırsak, gizli gizli Y-CHP duasındalar. Yalnız kulağımıza gelen garip fısıltılar var.. Kılıçdaroğlu, sanki koltuğunun altına girip onu havalandırmışlar da oradan oraya uykuda gezer bir hali ile dikkat çekiyor..! Hem de öyle ki bir menzil var!.. Menzile varınca Kılıçdaroğlu, elindeki bayrağı kendisini orada bekleyene verip tarihe karışacak.. Kollarının altından tutup onun ayaklarını yerden kesen para babaları, onu menzilde bekleyene doğru taşıyorlar..
Bekleyen de “Kemal..” Kemal Derviş!..
Y-CHP bu yolda emin adımlarla ilerliyor..!
Kendisine dört elden sarılmış, bir kısım ulusalcı tabana da en son şu müjdeyi veriverdi Kılıçdaroğlu..
“KCK davasını yakın izlemeye almış” bulunuyorlar..
KCK davası ne?!..
Apo ve şürekasının, şehirleri işgal boyutunda örgütlenmesini sağlayan çetenin yargılanması..
Y-CHP açıklama yapıp şöyle dedi..
“CHP, hukuk dışı uygulamaların olduğu inancı taşıdığı bütün davalara bu ilgiyi gösteriyor. Bu tür hak ihlali tartışmalarının olduğu bir başka dava ise KCK davası. Bu iki dava da belli bir amaca dönük ve siyasi davalar.”
Demek ki neymiş?!
KCK davasında hukuk dışılık varmış!! (Dil dayatmasına devletin direnmesi mi?!) Dava siyasiymiş v.s..
Eşkıya çetesine koltuk çıkmaktır da yaptıkları.. Y-CHP’nin yolunu aydınlatması anlamında önemlidir..
Tavsiyemiz.. KCK davasını izlemesi,
Y-CHP’yi kesmez.. Apo’ya af kampanyasına da daha hızlı dahil olsun..
Hâlâ ulusal duruş diye bize saldıran
“g... kaşıyanlara” selam olsun!..

Yazarın Diğer Yazıları