Yalova Belediyesi'nin yeni başkanı belli oldu

Yalova Belediyesi'nin yeni başkanı belli oldu
Yalova Belediyesi’nde bugün yapılan seçimde AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı seçildi.

Yalova Belediyesi’nde Belediye Başkanı Vefa Salman’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye meclisi bugün seçim gündemiyle toplandı.

Yapılan seçimin üçüncü turunda 17 oy alıp salt çoğunluğa ulaşan AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı olarak seçildi.

“UMARIM SUÇ YOKTUR”

Mecliste gerçekleşen seçimin ardından kürsüye gelen Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Yaşanan süreci hepiniz biliyorsunuz. İdarî yargının yürüttüğü bu soruşturma bizim açımızdan da üzüntü verici bir durumdur. Suçun varlığı, yokluğu hukuk konusudur. Umarım suç yoktur.  Bahse konu arkadaşlar da bir an önce aklanırlar.” dedi.

Başkalarının zor günlerinin kendilerini sevindirmeyeceğini dile getiren Tutuk “Beni tanıyanlar bilirler, sizlerin teveccühü neticesinde belediye başkan vekilliği her ne kadar tarafıma verilmiş olsa da, çalışarak, üreterek hep birlikte, parti gözetmeden, tüm meclis üyelerimizle birlikte süreci yönetmeye çalışmamız ve Yalova'mıza hizmet etmemiz gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Yalova Belediyesi'nde, muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat Elgin'in Denizli'de yakalanmasının ardından soruşturma genişletilmişti. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile muhasebe çalışanı Reşat Elgin, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, sekreter Bahar Taşkömür, paraların aktarıldığı iddia edilen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi, firma çalışanı Orhan Gedik, belediyeye usulsüz ödeme yaptıkları tespit edilen Taner Tan, Hakan Çelik, Emrah Gök, Engin Özcan, Beytullah Baltacı, Sinem Çakalaşma Deniz, Kartal Özgür Barutçu ve Cem Dindar tutuklanmıştı. Güleç'in şoförü B.E. ile muhasebe çalışanı S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Önceki gün hâkim karşısına çıkarılan 5 kişiden 3'ü tutuklanırken 2 kişi adlı kontrolle serbest bırakılmış; soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 17'ye çıkmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'zimmet' suçlarından soruşturma başlatılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, İçişleri Bakanlığı tarafından, Anayasa'nın 127'nci maddesinin 4'ncü fıkrası ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince, 27 Şubat günü geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

İlgili Haberler