Yaşlanmayı önleyen süper besinler ortaya çıktı. Ölü hücreleri yeniliyor

Yaşlanmayı önleyen süper besinler ortaya çıktı. Ölü hücreleri yeniliyor
İnsanların korkulu rüyası olan yaşlanmayı önleyen besinlerin ortaya çıkması dikkat çekti. Ölü hücreleri yenilen bu besinler ilgi odağı oldu.

Beslenme alışkanlıkları, cilt sağlığını ve görünümünü doğrudan etkileyen bir faktördür. Zamanla yaşlanma belirtileri olarak yüzde kırışıklık ve leke oluşur. Bu belirtileri geciktirmek veya azaltmak için doğru besinleri seçmek önemlidir.

Cildinizi daha genç, sağlıklı ve canlı göstermek için yaşlanma karşıtı etkisi olan bu besinleri tüketebilirsiniz.

İşte cildinizdeki ölü hücreleri yenileyerek yaşlanmayı yavaşlatan süper besinler…

SU TERESİ

Su teresi, cildi nemlendiren ve besleyen bir bitkidir. Kalsiyum, potasyum, fosfor, manganez, A, C, K, B1 ve B2 vitaminleri içerir.

Su teresi; ciltteki mikropları öldürür, minerallerin cilde ulaşmasını sağlar, cilde oksijen taşır. Antioksidanlar sayesinde ciltteki kırışıklıkları önler.

DOMATES

Domates, cilt sağlığı için faydalı bir meyvedir. Ciltteki ölü hücreleri temizler, cilt lekelerini ve akneleri azaltır, yaşlanma belirtilerini geciktirir, gözenekleri sıkılaştırır ve siyah noktaları önler.

Cildin nem dengesini sağlar, cilt hücrelerinin hasar görmesini engeller.

KIRMIZI BİBER

Kırmızı biber, cildi güçlendiren ve koruyan bir sebzedir. C vitamini içerir, bu da kolajen üretimini destekler.

Kolajen ise cildin sıkı ve elastik olmasını sağlar, kırışıklıkları azaltır. Ayrıca kırmızı biberde bulunan karotenoid adlı pigment, cildi toksinlerden ve güneş ışınlarından korur, cilt kanseri riskini azaltabilir.

TATLI PATATES

Tatlı patates, cildi yenileyen ve gençleştiren bir sebzedir. A vitamini içerir, bu da cildin esnekliğini artırır ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

C ve E vitaminleri ise cildi serbest radikallerin zararından korur.

BROKOLİ

Brokoli, iltihaplanmayı önleyen ve yaşlanmayı geciktiren bir sebzedir. C ve K vitaminleri, antioksidanlar, lif, kalsiyum ve folat içerir. C vitamini kolajeni artırır, K vitamini ise hücrelerdeki iltihabı azaltır. Brokoli ayrıca cildi güçlendirir ve elastikiyetini korur.

KURU YEMİŞ

Badem başta olmak üzere birçok kuru yemiş; E vitamini sayesinde; cildin nemli kalmasını sağlar, UV ışınlarına karşı korur ve cilt dokusunu onarır.

Ceviz ise omega-3 yağ asidi içerir bu sayede hücre zarlarını güçlendirir, cildin doğal bariyerini korur ve parlaklık verir. Ayrıca güneşin zararlarına karşı da korur.

AVOKADO

Avokado; yağ asitleriyle iltihapla savaşır, pürüzsüz ve esnek bir cilt sağlar. A, B, C, K, E vitaminleri ve potasyum içerir. A vitamini ölü hücreleri temizler ve parlak bir cilt sağlar.

Karotenoid adlı pigment ise toksinleri ve güneş ışınlarını nötralize eder, cilt kanserine karşı korur.

NAR

Nar; C vitamini ile serbest radikalleri engeller ve kolajeni korur. Böylece yaşlanma belirtilerini yavaşlatır.

ISPANAK

Ispanak; cildi nemlendirir, oksijen verir ve yeniler. Lutein, magnezyum ve A, C, E, K vitaminleri içerir.

C vitamini pürüzsüz ve sıkı bir cilt sağlar, A vitamini saçları güçlendirir ve parlaklaştırır, K vitamini ise iltihabı azaltır.

İlgili Haberler