Yavuz Ağıralioğlu: “Devlet muhalefete vatandaşa ‘terörist’ demez”

Yavuz Ağıralioğlu: “Devlet muhalefete vatandaşa ‘terörist’ demez”
Meclis başkanlığı seçimleri öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Erdoğan’ın sözlerini eleştirdi. Ağıralioğlu, “Devletin başı muhalefetin diğer yarısına PKK’dan emir alıyor cümlesi kuramaz” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’nin yeni başkanının seçimi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 24 Haziran öncesinde, TBMM’nin yeni sistemde daha ehemmiyetli bir mevzi olacağına dair cümleler kurulduğunu, ancak tüm söylenenlere karşın bunun karşılığını göremediklerini belirten Ağıralioğlu şunları söyledi: “Meclis, tek tipleştirmeye dönük bir siyasi üslubun konusu haline geldi, getirildi. Meclisimizin siyasete de seviye katmaya çalıştığımız bir zeminde, milletin sesi olabilme, iradesini yansıtabilme kabiliyetinin varlığı ile orantılı olduğunu düşünüyoruz. Biz İYİ Parti olarak girdiğimiz günden beri, Meclis’e bir seviye katmaya çalışıyoruz.”

“CUMHURBAŞKANININ KONUŞMALARI MECLİS’E YANSIYOR”

Yerel seçimlere yaklaştıkça, meydanlarda siyasetin dilinin bozulduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Kazanma hedefinin siyaseti bu kadar örselemesine izin vermememiz lazım. Cumhurbaşkanımız, aynı zamanda parti genel başkanı hüviyeti ile belediye seçimlerine mihmandarlık ediyor. Siyaseti domine eden şey, siyasetin zirvesinde olanların siyasi üsluplarıdır. Cumhurbaşkanının seçim finaline doğru artan dozda konuşmaları Meclis’e de yansıyor. Cumhurbaşkanı makamı, ittifaka, illetten zilletten başlayıp mevzuyu kandile sadakate getirirse, bu memlekette siyasetten daha önemli sorunlarımız var demektir” ifadesini kullandı.

“DEVLET VATANDAŞLARINA TERÖRİST DEMEZ”

Ağıralioğlu konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Devletin başı muhalefetin diğer yarısına PKK’dan enir alıyor cümlesi kuramaz. Devlet bin defa seçim kaybetmeyi göze alır, kendi vatandaşlarına terörist demekten imtina eder. Bizim için siyasetin dilindeki nezaket, aynı zamanda Meclis’teki verimliliği de arttırır. Siyaset meydanlarda birbirine hakaret etme alanı haline gelirse bundan Türk siyaseti de TBMM’de demokrasi de yara alır.”

İlgili Haberler