Londra'da PKK mafyası!.

Gazeteler geçtiğimiz günlerde bir  “küçük”  habere yer verdiler ve Londra’da, 16-19 yaşlarında altı gencin silahlı saldırıda yaralandığını yazdılar!..
Küçük haber!!?
İngiltere’nin başkentinde, silahlı çatışma ve altı genç vuruluyor.. Türkiye’ye haberi duyuranlar bir unsurun da altını çiziyorlardı.. Vurulan gençler  “Türk kimliği”  taşıyorlardı..
Bu haber  “bu kadar” la kaldı.. Ayrıntı öğrenemedik!..
Kimdi bu gençler, neden vurulmuşlardı? Üzerinde durulmadı!.. Oysa, yer, zaman, mekan, sebep o kadar çok soruya cevap verebilecek niteliktedir ki!..
Şimdi biz  “Londra” da orada neler olduğunu kavramaya çalışalım.. Belki, en azından bizim Dışişleri’nin bazı mevzularda neden kulağının üstüne yattığını çözebiliriz..
Olaya dönelim...
Olay yeri Harringey!..
Harringey Londra’da bir semt diyelim.. İngiliz polis kayıtlarında, şöyle bir olay rapor ediliyor..  “Harringey, West Green Road ve Phillip Lane üzerinde, saat 21.30 sıralarında meydana geldiği belirtilen olayda, kimliği belirsiz kişilerce silahla açılan ateş sonucu 6 genç çeşitli yerlerinden yaralandı..” 

 

Kimdir bunlar?..
Silahla yaralanan altı genç, neden yaralandılar, kimdir bunlar?!.
Türk pasaportlular olabilir de Türk mü acaba vurulanlar?!..
Bu soruları çağrıştıracak doküman mevcut... Malum, Türk vatandaşı kimliği altında neleri barındırıyoruz!..
Bu milletin şemsiyesi altında, ayarı bozukların işlerine geldiği gibi kimlik beyanında bulunduklarını da biliyoruz...
Şimdi sözlerimizi biraz daha açalım..
Londra’nın bu Harringey’ine biraz odaklanalım!.. Harringey tam bir batakhane semtine dönmüş durumdadır!.. İngiliz derinlikleri bu semtin bir PKK üssü haline dönmesine adeta zemin hazırlamıştır!. Harringey, PKK çetesinin barındığı, karargah evler kurduğu, uyuşturucu alış verişini organize ettiği bir mekan haline getirilmiştir!.. PKK, bu semtte,  “halk evi”  adı altında bir de lokal işletmektedir..! Dahası, Türkiye’de çeteye kol kanat geren malum siyasi yapının mensupları İngiltere’ye gittiklerinde, bu Harringey baronları tarafından ağırlanmaktadırlar!..


İngiliz polisi...
İngiliz derinlerinin, Orta Doğu çıkarları çerçevesinde, Londra’da adeta yuvalandırdığı PKK çetesinin giderek azmanlaşması, bu ülke polisinin başını ağrıtıyor... PKK, zemin buldukça Türkiye’deki gibi bu ülkede de, nüfuzunu arttırma, etkinliğini yayma planlarına başlıyor..
Haraç toplama, denediği yollardan biri..
Londra başkent polisi teşkilatı, PKK’nın haraç toplamasına karşı başlattığı operasyonlar çerçevesinde el ilanı dağıtarak halktan yardım talep etti...
Polisin hafta başı başlattığı uygulama çerçevesinde Harringey, Wood Green, Hackney, Stoke Newington, Green Lanes gibi bölgelerde terör örgütünün yasadışı yollardan kaynak elde etmek için iş yeri sahiplerinden haraç taleplerine karşı İngilizce ve Türkçe olarak, üzerinde uyarı ve yardım telefon numarasının bulunduğu el ilanları dağıtılmıştı.
İngiliz polisi, PKK militanlarının haraç toplamalarına karşı, bölgede yaşayan Türk ve Kürt iş yeri sahiplerine, onların can güvenliklerini tehlikeye sokmamak için, açıktan yaklaşamıyorlar!..
Özel görevlendirilmiş polis yetkililerinin dükkan dükkan dolaşarak dağıttıkları  “Yardım edebilir misiniz?”  başlığıyla hazırlanan el ilanlarında, “Terörist örgüt adına bazı kişilerin iş yerlerine ve sakinlerine yaklaşımda bulunarak, yasa dışı para toplama eylemlerinde bulunduklarının polis farkındadır. Herhangi bir kişi sizden para isteğinde ya da size karşı tehditte bulunduğunda polisle temasa geçme konusunda endişelerinizin bulunduğunu anlamaktayız.
Fakat alınan bütün telefonların ve bilgilerin tamamen gizlilik altında tutulacağına dair size güvencede bulunuyoruz”  şeklinde ifadelere yer verilerek halktan haraç toplanmasına karşı yardım isteniyor..
Peki bütün bunlara karşılık Türkiye ne yapıyor!?
Yani Londra’da bir PKK üssü icra halindeyken, silahlar patlar, kaçak uyuşturucu işleri döner dururken, PKK haraç toplar, kara ticaret yaparken, Türkiye’nin hamleleri nelerdir?.. Anlamaya çalışacağız!..

Yazarın Diğer Yazıları