Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yeni nesil savunma...

Adımız çıkmış dokuza inmez sekize... Tank-Palet Fabrikası ve BMC ile bunca zaman yazıp-çizdik ya... Ne çok düşman edinmişiz. Oysa biz düşmanı sınırın dışında sanırdık. Neyse "Global dünya" gerçeklerle yüzleşeceğiz. Afrin'de yüzden çok tank kaybettik. Ekran önüne çıkıp ahkam kesen sözde stratejist ve güvenlik uzmanları, "Yandaş"lık sınırını aşamadıkları için sahaya tankın niye sokulduğunu da sorgulayamadılar. Tank ile tankın savaşı yoktu. Anti-tank mayını ve anti-tank füzeleri neredeyse bedava dağıtılıyordu Ortadoğu coğrafyasında.

Saha ve psikolojik üstünlüğü sağlamak için Suriye coğrafyasına sürülen tanklarda çok fazla zayiat verdiğimiz bugün gizlense de yarın "Harekatın yanlışlığı" üzerine yapılacak soruşturmalarda ortaya çıkacak. Sahadaki tanklara destek için 70'li yılların İsrail yapımı "Kirpi"leri yerine 6X6 ya da 8X8 zırhlı araçlarla takviye yapılsa bunca şehit asla verilmezdi.

6X6 ve 8X8 zırhlı araçlar Türkiye yapımıdır. BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) bile bu araçlardan 750 adet satın alıp sınır güvenliğinde kullanırken, Kuveyt, Suudi Arabistan, Nijerya, Malezya gibi 32 ülke bu zırhlı araçlardan kullanırken, neden Türk Ordusu aşağı kademede ihtiyaç duyduğunu belirtmesine rağmen bu araçları alamaz!..

Türkiye'de iki firma bu araçların dünyaya ihracatını yaparken, atanmış Savunma Sanayi Başkanlığı, Kara Kuvvetleri ve Genelkurmayın ihtiyaç duyduğu 6X6 ve 8X8 araçları envanterine kazandırmaz?

İdlip'te kontrol noktalarımız denizde ada gibi. Oradaki Mehmetler "hayati idame" koşullarında bile değil. Araziye inemiyor. Su kaynağı, avlanma alanı yok. ABD'li askerin çöl koşullarında günlük 18 lt su ihtiyacı karşılanırken, bizim Mehmed'in içme, bulaşık vs. ihtiyaçlarına karşılık 1.5 lt su öyle mi? Şu harekatı hazırlayan aklı-evveller uyansın! Mehmetlerimizin böbrek sorunu var. Kanlı dizenteri yaşıyor bir kısmı! Zira ikmal yok. Lojistik hak getire!..

Buyurun beni de alın! "TSK'nın zaaflarını ifşa ettiğim için" tutuklayın!.. Utanın ya! Çanakkale'de sabah çorba, akşam bulgur pilavı ve hoşaf vardı. İdlip'te ada gibi "Gözaltı noktası" dediğiniz yere ikmal, aş-ekmek götüremiyorsanız utanın!..

TSK'nın en seçkin komando birlikleri sıcak su ile duş almayı falan beklemiyor ama günlük 9 bin kalorilik yemeği hak ediyor. Evlatlarımızın bir kısmı "Kanamalı dizenteri" olmuş! En basit ihtiyaçları olan banyo-tuvalet ihtiyaçları giderilemiyor. Oysa, bu memleketin üreticileri dünya ordularına tuvalet, banyo ihtiyaçlarını giderecek alternatifler bulup, yurt dışına satıyorlar bile. Duyduk ki utanmadan Arifiye'deki Tank-Palet Fabrikasında Türk şirketlerinin üretip-sattığı 8X8 lerin kopyasını yapmaya çalışıyorlar ama beceremiyorlarmış!..

Hişştt... Sakallılar... Şu anlamadığınız savunma sanayiinden elinizi çekin de Mehmetlerimiz rahat etsin!..

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları