Beşiktaş’tan hayata dönüş operasyonu

Beşiktaş’tan hayata dönüş operasyonu
Beşiktaş’tan hayata dönüş operasyonu

Son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan Kartal, 89 gün sonra taraftarı önünde oynadığı karşılaşmada Elazığspor’u farklı ma

Son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan Kartal, 89 gün sonra taraftarı önünde oynadığı karşılaşmada Elazığspor’u farklı mağlup edip moral buldu. Siyah-beyazlıların golleri 22’de Sivok, 46 ila 80’de Holosko ve 70’te Olcay’dan geldi. Konuk ekibin tek sayısını 29’da Deniz Yılmaz kaydetti

 

Kasımpaşa’da manzara bambaşka... Renklerini gönülden seven Beşiktaşlı, cezayı hatırla, sakın unutma! Ellerin havada, gözlerin sahada, Kartal’ı destekle 90 dakika... 4 maçlık ceza yıkım oldu Beşiktaş’a... En az 5-6 puan kayıp! Neden olanlara yazık ve ayıp! Başkan Fikret Orman şu rüyayı görüyordur: Çarşı küfüre karşı! Çarşı kavgaya karşı! Çarşı olaya karşı! Beşiktaş’ta önemlidir ilkeli duruş ve örf... Ancak dalgaya karşı yapılmaz sörf! Her şey iyi hoş, ama sportif başarı gelmezse boş! Taraftar bağırır: “Ararım! Ararım! Ararım seni her yerde, sorarım ıssız gecelerde ’şampiyonluk’nerede? İşte o zaman olur; “Çarşı yönetime karşı! “Galatasaray derbisinden sonra taraftarın dilindeki beste: “Çile bülbülüm çile “Tribünde özlenen dünkü sahne: “Vur patlasın, çal oynasın” Paşa konağında haftalar sonra sevgilisi ile buluşan taraftarın beklentisi; güzel futbol, gol şov, arka arkaya şutlar, frikik... Atılan 4 gol ve alınan 3 puan çok kritik...

 


Kartal pençeledi

İki takım arasında bugüne dek oynanan 6 maçı da Beşiktaş’ın kazandığını söyleyelim ve karşılaşmaya geçelim...  Beşiktaş taraftarı her pozisyonda federasyona tepkisini dile getiriyordu: “Yıldırım Demirören yeter!” 22’de Kartal öne geçer... Soldan Uğur Boral, etkili bir korner atışı kullandı, kaleci Zülküf boşa çıktı, Sivok kafayı çaktı, ağları salladı: 1-0. Skor 29’da eşitlendi. Köksal ve Sane’nin geliştirdiği atakta topla en son buluşan Deniz Yılmaz, yerden ve düzgün bir vuruşla Tolga’yı mağlup etti: 1-1. Kara Kartal ikinci yarıya golle başladı... 46’da Mustafa Pektemek, Holosko’yu kaçırdı, bu oyuncu yerden bir vuruşla Zülküf’ü avladı: 2-1. Fark 70’te ikiye çıktı. Holosko rakibinden sıyrıldı, topu geriye çıkardı, Olcay kaleye füze yolladı: 3-1. 80’de savunmanın hatasından yararlanan Holosko kendisinin ikinci takımının, dördüncü golünü attı: 4-1. Son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan  Beşiktaş, 89 gün sonra taraftarının önünde oynadığı karşılaşmada Elazığ’ı devirip moral buldu: 4-1.

 

Her yer rüşvet her yer yolsuzluk

* Beşiktaşlı taraftarlar, 34. dakikada rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna göndermede bulunarak “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk”, “Her yer Tayyip her yer yolsuzluk”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Neyleyim kutudaki milyon doları sen şampiyon olmayınca” sloganları atıp ayakkabılarını çıkardılar. Taksim’den stada yürüyen siyah-beyazlı taraftarlar, Gezi Parkı’nın önünden geçerken “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırdı.
* Beşiktaşlı taraftarlar, maçın başında sahaya sırtlarını döndü. Zaman zaman da siyah-beyazlı kulübün yönetim kuruluna tepkilerini dile getirdi. “Yönetim Beşiktaş’a sahip çık”, “Demirören’den hesap sorsana” diye bağıran taraftarlar, maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırıp, “Tolga’dan utanın, adam gibi oynayın” diye tezahürat yaptı.
* Karşılaşmanın bitiminde Necip Uysal ile Gökhan Töre, pas kavgası yaptı. İkili 90 dakika sonunda sahanın ortasında birbirine girdi. Kaleci Tolga, özellikle Necip’i sakinleştirmekte güçlük çekti. Araya giren yönetici Ahmet Kavalcı, ikiliyi soyunma odasında barıştırdı. Necip’in arkadaşına küfür ettiği ileri sürüldü.
*  İsmail Köybaşı, Süper Lig’de 588 gün, Uğur Boral ise 335 gün sonra formasına kavuşurken, Mustafa Pektemek 124 gün sonra ilk 11’de sahada yer aldı.
* Yönetim Kasımpaşalı Donk’un ceza alması için TFF’ye başvurdu.