Yeni bakanın DHMİ'de çalıştığı ortaya çıktı. Öğrencileri uçurur artık

Yeni bakanın DHMİ'de çalıştığı ortaya çıktı. Öğrencileri uçurur artık
Uzun bir süredir gündeme olan Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki değişim dün gece gerçekleşti. Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yerine Milli Eğitim Bakanlığı’na Prof. Dr. Mahmut Özer getirildi.

Resmi Gazete’nin 6 Ağustos tarihli sayısında Cumhurbaşkanlığı Atama Kararına göre, görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen Prof. Dr. Ziya Selçuk’tan boşalan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. Atamanın, Anayasanın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Gazeteci Musa Alioğlu''nun sosyal medya hesabından paylaştığı bilgide, 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun oldu.

1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında 1996 – 2001 yılları arasında tamamladı.

 

İlgili Haberler