Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
Emekli Tuğgeneral Babüroğlu, Kazakistan'daki olaylardan Rusya ve Çin'in çıkar sağladığını belirtirken "En çok da ABD'nin işine aradı. Ortadoğu'da 'BOP' projesinin ardından Orta Asya'da Büyük Asya Projesi'nin startı verildi" dedi

BÜYÜK ASYA PROJESİ DEVREYE SOKULUYOR

DR. Naim Babüroğlu, Kazakistan''daki olaylardan bir çok ülkenin çıkar sağladığını ve bunun çok yönlü sonuçları olacağını söyledi. Doğal gaz ve petrol zengini Kazakistan''ın dünyanın 9. büyük ülkesi olduğunu hatırlatan Babüroğlu, fırsatçı Rusya ve Çin''in yanı sıra ABD''nin planını şu sözlerle açıkladı:

ABD tarafı, sınırları yeniden belirlemek istiyor

DAHA önceki Büyük Ortadoğu Projesi ile Irak, Libya, Suriye gibi ülkelerin sınırları değiştirildi. Şimdi benzer bir plan Orta Asya''da uygulanacak. Burada ülkelerin sınırları yeniden belirlenmek istenecektir. Dolayısıyla karışıklık stratejik açıdan bakıldığında ise en çok ABD''nin işine de yaradı.

Rusya çatışmadan doğan fırsatı kaçırmadı

Emekli Tuğgeneral Babüroğlu, "Rusya Ukrayna ve Gürcistan''daki gibi Kazakistan''da da batı yanlısı bir hükümet istemiyor. Ancak çatışmaların ardından çıkan fırsatı da kaçırmadı, 3 bin Rus askeri Kazakistan''a getirildi. Çin de ''bir yol bir kuşak'' projesi için istikrardan yana"değerlendirmesinde bulundu.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin bugünkü birinci sayfası: