Yerli otomobil fabrikasının detayları ortaya çıktı

Yerli otomobil fabrikasının detayları ortaya çıktı
Yerli otomobil TOGG'nin fabrikasının temelleri geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla atıldı. Söz konusu fabrikanın Türkiye'de birçok ilke imza atacağı belirtildi.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki TOGG üretim tesisinin temel atma töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

18 ayda tamamlanacak olan TOGG Tesisi’nde, üretim ve montaj hatlarının kurulmasının ardından, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek. 

Üretim, yılda 175 bin adetlik kapasiteye ulaştığında çalışan sayısı da 4 bin 300 kişiye ulaşacak. Tesiste 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen TOGG’a ait, tamamı doğuştan elektrikli 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet üretilecek.

Tesis 1.2 milyon metrekarelik alan inşa edilecek. 230 bin metrekare kapalı alan olacak
TOGG Tesisi’nde çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşacak.

İşte fabrikanın bazı detayları:

- Fabrika birçok özelliği ile ilkleri içerisinde barındırıyor; en önemli özelliklerinden bir tanesi Türkiye’nin en teknolojik otomobil fabrikası olması.
- Tek bir fabrika alanı içerisinde hem üretim, hem stil tasarımı hem Ar-Ge çalışmaları, prototip hazırlıkları, test birimi, strateji ve yönetim merkezi bir arada olacak.
- Daha önceden bataryanın yurtdışından alınması ihtimali üzerine yapılan çalışmalar şu an için yerini ‘Yerli Batarya Paketi’ çalışmasına bırakmış durumda.
- Türkiye’de ilk olarak bir fabrikada doğuştan elektrikli yüzde 100 yerli bir otomobil üretilirken, batarya paketi de bu fabrikadan çıkacak.
- Bunların yanı sıra ‘Akıllı, çevre dostu ve Avrupa’nın en temizi’ olarak da dikkat çekiyor.
- Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın en temiz fabrikası olma özelliğine sahip
- Nesnelerin interneti, veri toplama ve analizi ile verimlilik artırılıyor.
- Gerçek zamanlı verilerle değer üreten akıllı bir üretim ağına sahip.
- Üretimde çıkabilecek hatalar gelişmiş kamera ve sensörlerle engellenecek.

Haberin tamamı için...