TOGG'da yabancı motor mu kullanılacak?

TOGG'da yabancı motor mu kullanılacak?
İYİ Partili Durmuş Yılmaz TOGG arabaları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, resmi Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Yılmaz, yaptığı paylaşımda TOGG arabalarının motoruna dikkat çekti. İşte Yılmaz''ın paylaşımı: 

"2022 de satışa sunulacak yerli otomobil hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Meclis P ve B komisyonuna sunum yaptı ve yalnız resimdeki bilgileri paylaştı. Hayırlı olsun. Öte yandan Cumhurbaşkanı, "Özellikle Atak helikopterlerinde müşteri çok ama bizim tek sıkıntımız, bu Rolls-Royce noktasında gerekli olan motoru istediğimiz miktarda temin edemediğimiz için ihracatında maalesef çok çok başarılı olamıyoruz" demiş ve devam etmiş: ”Atak helikopterinde elimizde bol miktarda Roos-Royce motor olsa biz ciddi manada ihracat yaparız" Umulur ki benzer sorunu yerli otomobilde de yaşamayız! Roos=Rolls"

TOGG YERLİ ÜRETİM PROJESİ: TOGG

27 Aralık 2019''da Gebze''de Bilişim Vadisi''nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk kez tanıtıldı. Araç, İtalyan tasarım bürosu Pininfarina tarafından tasarlanan konseptte özgün değişiklikler yapıldı. Prototip araçlar İtalya''da üretilmiştir. Aracın tasarımında 121 mühendis yer almıştır. Aracın bataryası platforma entegredir. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alacak şekilde tasarlanmıştır.  Araçta 7 standart, 2 opsiyonel hava yastığı yer alacaktır. Üretilecek ilk modelin C sınıfı SUV olması, 2030 yılına dek ise 5 farklı modelin üretime alınması planlanmaktadır.  Aracın ön ızgarasında lale motifleri yer almaktadır. Aracın gösterge paneli tamamen elektronik ekranlardan oluşmaktadır. Panelde üç gösterge ekranı ve 10 inç (25,4 cm) boyutunda multimedya ve navigasyon ekranı bulunmaktadır.  Araçta yan ayna bulunmamakta, bunun yerine kameralar yer almaktadır.

İlgili Haberler