Yığma seçmen sayısı 76 kat arttı!

Yığma seçmen sayısı 76 kat arttı!
YSK Başkanı Sadi Güven’in seçmen taşıma iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada ortaya çıkan rakamlar dikkat çekti. Güven’in açıklamalarına göre, yığma seçmen sayısı 24 Haziran seçimlerine göre 76 kat arttı ve 56 bin 495 oldu.

Son günlerde gündemin üst sıralarında yer alan seçmen taşıma ve yığma seçmen iddiaları ile ilgili konuşan YSK Başkanı Sadi Güven’in açıkladığı rakamlar dikkat çekti. Güven “2018 milletvekili genel seçiminde hakimlerimizin dondurduğu seçmen sayısı 736 iken bu seçim döneminde dondurulan seçmen sayısı 56 bin 495” dedi.

"Yaşamadıkları yer dışındaki muhtarlıklara seçmen nakli yapılması” konusunda da açıklamalarda bulunan Sadi Güven, mahalli idarelerin kendi yapısından kaynaklanan bir takım sıkıntı bulunduğunu, bunun her seçim döneminde yaşandığını ifade etti.

ÖLÜ SEÇMENLER

Ölü seçmen iddialarını da yanıtlayan Güven şu ifadeleri kullandı:

"Bu 6 bin kişi, ölü olanlar kayıttan düşüldü. Ancak 1 Ocak'tan sonra, yani listeler askıya çıktıktan sonra da 165 kişiyle ilgili de böyle ihbar geldi. Biz de kendi kayıtlarımızı kontrol ettik ve 100 yaş üzerindeki seçmenlerle ilgili araştırma yapılması için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne yazı yazdık. Oradan sonuçlar geldi. Bunlardan 7 kişinin sağ olduğu, diğerlerinin öldüğü belirlendi. Bu 7 kişi dışındaki vatandaşlar, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarından ve bizim seçmen kütüğü listesinden düşüldü. Seçimde sandık başına koyacağımız listelerde bu vatandaşlarımızın isimleri olmayacak. Sadece bunu da yeterli görmüyoruz. Seçimden bir hafta önce de yine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden ölen vatandaşların listesini tekrar almak suretiyle sisteme işleyip, kayıtlarını düşüyoruz. Dolayısıyla sistemde şu an itibarıyla ölü seçmen görünmüyor. Seçimden bir hafta öncesine kadar vefat eden seçmenleri de listelerden düşüreceğiz."

İlgili Haberler