Samsun’da ahır ve samanlıktan seçmen çıktı iddiası

Samsun’da ahır ve samanlıktan seçmen çıktı iddiası
Son günlerde gündemin üst sıralarına yükselen seçmen taşıma iddialarına bir yenisi daha eklendi. Samsun’da ahır ve samanlıktan seçmen çıktığı iddia edildi.

Son günlerdeki seçmen taşıma iddialarına bir yenisi eklendi. Bu kez Samsun’da bir köyde samanlık ve ahırda seçmen çıktı.

Yerel seçimin yaklaşmasıyla birlikte seçmen taşıma iddiaları giderek artmaya başladı. Bir süredir ahır, harabe evler, apartmanların olmayan katları, inşaatlar, futbol sahası gibi yerlerde seçmen kayıtlarının bulunduğu belirtiliyor.

‘BİRİLERİ FIRSATÇILIK YAPIYOR’

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı ve Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk, 100 seçmenli bir mahallede fazladan 70 seçmen bulunduğunu fark ettiklerini söyledi.

Muhtarların duruma tepki gösterdiğini söyleyen Öztürk, “Numarası olmayan ahıra, samanlığa seçmenler taşınmış. Normalde nüfus müdürlüğü noter tasdikli kira kontratı istiyor ama ücra mahallelerde bu yapılamıyor. Su, elektrik abonelerinin de bulunması çok zor. Birileri de bundan fırsatçılık yapıyorlar” diye konuştu.

Öztürk, taşıma seçmenlere jandarmanın para cezası verdiğini söyledi: “Ladik’te bir arkadaşımızın mahallesine 25’e yakın seçmenin taşıması yapıldı. Bunlar jandarmayla beraber tespit edilerek hepsine kaymakamlıktan kişi başına bin 80 lira ceza yazıldı.”

İlgili Haberler