Yılbaşı yasağında marketler açık mı

Yılbaşı yasağında marketler açık mı
Korona virüs salgını nedeniyle yeni yıla 4 günlük sokak kısıtlamasıyla giriyoruz. Peki 4 günlük karantina boyunca marketler açık olacak mı? Yarın marketler kaçta açılıp kaçta kapacak

Yeni bir yıla sayılı saatler kala vatandaşlar yılbaşı tatilini sokağa çıkma kısıtlamasıyla geçirecek. Bu nedenle yılbaşı sokağa çıkma yasağında marketlerin durumu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İçişleri Bakanlığının konuyla ilgili ek genelgesine göre; 31 Aralık 2020 ile 4 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, hafta sonu kısıtlamalarındaki usul ve esaslar geçerli olacak.
YILBAŞI YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?
Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'de başlayıp 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak. Yeni bir karar alınıncaya dek hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet verebilecek.

Vatandaşların merak ettiği, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar ve kuru yemişçiler de 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince 10.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet vermek üzere açık olacak. Ekmek üretiminin gerçekleştirildiği fırınlar ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin yalnızca ekmek sattığı bayileri de yasak sürecinde açık olacak işletmeler arasında bulunacak.
YARIN MARKETLER KAÇTA AÇILIP KAÇTA KAPANACAK?
4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması çerçevesinde yarın ise marketler saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacak ve vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlar, ikametlerindeki en yakın marketlere araç kullanmadan gidip gelebilecekler.