Yörükler Antalya’da buluştu

Yörükler Antalya’da buluştu
Antalya Yörük Türkmen Derneğinin Antalya Düzler çamı mesire alanında tertip ettiği keşkek şölenine, Anadolu’nun birçok bilgesinden gelen yürük dernekleri katıldı.

Cengiz Savaşeri - ANTALYA

Sabahın erken saatlerinden itibaren kıl çadırlarını kurmaya başlayan Yörük dernekleri, çadırlarına gelen ziyaretçilere gün boyu yayık ayranı, gözleme ikram etti. Antalya Yörük Türkmen Derneği tarafından hazırlanan keşkek kazanlarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, daha sonra folklor gösterilerini izleyip, sanatçıların türküleriyle coştu.

Sırasıyla, Denizliden gelen kayı grubu Alplerinin gösterisi, Eski Yörükler Kültür Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan topal gurup folklor ekibi ve Ege Yörükleri dayanışma Derneği folklor ekibinin efe oyunları seyircilerden bol alkış aldı.

Kendisi de Yörük olan Antalya Murat Paşa Belediye başkanı Ümit Uysal, alanda bulunanlara hitaben yaptığı samimi konuşması sonrasında, şölen alanındaki Kemer Yörüklerinin, Polatlı Yörüklerinin, Demre Yörüklerinin, Çeki köyü karakeçili Yörüklerinin çadırlarını dolaştı.

Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Beşli’nin alana hitaben yaptığı konuşma sonrası beylik seçimi yapıldı. İsmail Kocabıyık üçüncü defa il beyi olarak seçildi ve deve üzerinden vatandaşların arasında tur attı.

Şenlik sonunda sahne önüne davet edilen 40 dernek başkanlarına günün anısına heybe dağıtıldı.

Akşam saatlerine kadar eğlenen ve çeşitli yöresel oyunlar oynayan Yörükler ve misafirler kurulan el işleri stantlarından bol bol alışveriş yaptılar.