Yurt dışında firardaki astsubaydan

Mektubuna “Ben yurt dışında firarda olan bir astsubayım” diye başlamış.. Kendi pozisyonundaki çok sayıdaki arkadaşı adına, içinde bulunduğu durumu yazmamı istiyor..
Onların dramı, şu sıra ardı ardına “özgürleşen(!)” azılı suçlularla yan yana koyunca daha da çarpıcı hale geliyor..
Satırlarına geçelim..
“Hizmet ettiğim ve karşılığında maaşımı aldığım bir kurumdan özgür irademle ayrılmak istedim diyebilirim. Maalesef 15 yıl mecburen hizmet etmeniz gerekiyor (13 yaşınızda imzaladığınız bir sözleşmenin gereği olarak). Şu anda sadece çekip gittiğim için 2 yıldan 5 yıla kadar yargılanıyorum (Bu nedenle  ülkeme giremiyorum. Üstelik bu cezanın ne iptali ne ertelenmesi ne de para cezasına çevrilmesi söz konusu. Hapisle birlikte bir de tazminat ödemek zorundayım, bilmiyorum ne kadar tutar.
Firarımın ilk günlerinde bulunduğum ülkenin mülteciler ofisinden randevu almak zorunda kaldım. Çaresizlik içindeydim çünkü buradan sınır dışı edilme durumunda askeri mahkemede ve devamında askeri hapishanelerde başıma neler geleceğini tahmin bile edemiyorum. Hiç bir suçum olmadan 1 seneden fazla hapsi göze almak çok zor.
Ancak yapamadım, randevuya gitmedim, gidemedim, kendime yediremedim bu durumu bir yandan da kendime kızmadan edemiyorum ülkemde üstünlerin hukukunun olması benim kabahatim değil ki!  Pekala gidip sığınma talep edebilirdim ama olmadı yapamadım...
Şu anda yurtdışında kaçak hayatı
sürdürüyorum ne kadar dayanırım Allah bilir fakat sizin gibi insanlar sayesinde benim gibilerin sesini duyurabildiğimiz sürece umudum olacaktır zira umutsuz yaşanmıyor.
Sevgiyle... Eğer şikayetimi kayda değer bulup her zaman takip ettiğim köşenizde yayınlama inceliğini gösterirseniz lütfen firari bir TSK mensubu deyiverin ki benim üzerimden bütün astsubayları hain ilan etmesinler...”
Şimdi; bir okuyucumun, başlatmak için öne düştüğü “Okula bilgisayar kampanyasına” destek çağrısına yer verelim...
İşte o mektup...
“... Ben Giresun Tirebolu’dan Hasret Özer... Daha önceleri de sizin bazı yazılarınızda yardım talep eden yerlerden gelen mektupları yayınladığınızı gördüm ben de buna kitap yollayarak katkıda bulundum. Benim 25 yaşında daha 22 gün önce ataması yapılan bilgisayar öğretmeni bir yeğenim var. Tayini Erzurum Pasinler İbrahim Hakkı İ.Ö.O’na çıktı.Okul Pasinler’in en büyük ve iyi okulu olmasına rağmen bilgisayar sınıfı yok ayrıca öğrenciye ders verecek 1 adet bile bilgisayar yok. Devlet 1999’da okula bilgisayar vermiş ancak kullanılmadığı için hurdaya ayrılmış... Yeğenim 3 yıldır bu görevi bekliyordu ille de öğretmen olacağım diyordu oldu, ancak şimdi de öğrencilerine ders vereceği bilgisayar olmadığı için çok üzgün bir vaziyette. Hatta daha ilk maaşını almadan başladı acaba aldığım maaşım haram mı diye... Kendisi birkaç yere yardım talebinde bulunmuş ama bir sonuç çıkmamış, zaten okula zengin hayırseverlerin yapacağı yardımı devlet vergiden de düşüyormuş. Benim sizden istirhamım bunu bir yazınızda anlatmanız ihtiyaç olan bilgisayar adedi 21 sadece bu... Eğer gerekli olursa yeğenim Kemal öğretmenin cep telefonu 0 544 288 98 70 adresi de Erzurum Pasinler Merkez İbrahim Hakkı İ.Ö.O.”
Kemal öğretmeni aramanızı dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları