Yüzde 100 yerli donanımla üretilecek… "Mavi vatanın" koruyucu kartalları

Yüzde 100 yerli donanımla üretilecek…  "Mavi vatanın" koruyucu kartalları
Antalya Serbest Bölgede, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünce kullanılacak 122 sahil güvenlik botu inşa edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk deniz yetki alanlarında 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan ve "Mavi vatanın" koruyucu kartalları olarak nitelendirilen Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin kullanacakları botlar da yüzde 100 yerli donanımlarla üretilecek. Hazırlanan proje ile serbest bölgede faaliyet gösteren Antalya'da 122 bot, 6 yılda ilgili kurumlara teslim edilecek.

HAFTADA BİR BOT DENİZE İNECEK

105'i Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, 17'si ise Emniyet Genel Müdürlüğüne olmak üzere 122, tamamen yerli sahil güvenlik botu inşa edilecek. İlk botu yılın sonunda tamamlayacağız. Prototip botun operasyonel kabul testlerinin akabinde seri üretime başlanacak. Yaklaşık 2 ayda 6 bot teslim edilecek. 

BOTLARDA KURTARMA PLATFORMU OLUŞTURULACAK

Söz konusu botlar, 11 metre boyunda ve çok süratli olacak. Özellikle yasa dışı göçmen faaliyetlerinin önlenmesi için ve insani faaliyetlerde kullanılacak. Bu doğrultuda botların arka taraflarında kurtarma platformu bulunacak.

Yaralı ve vefat durumunda bu kurtarma platformu kullanılacak. Bu da özgün ve yerli tasarım olarak Türk Sahil Güvenlik Komutanlığının envanterine girecek.

İlgili Haberler