Zarif: Trump'ın siyasetini güdüyor

Zarif: Trump'ın siyasetini güdüyor
İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Biden'ın Obama'nın değil Trump'ın siyasetini güttüğünü söyledi.

Zarif: Trump'ın siyasetini güdüyor

İran devlet televizyonu Press TV''ye konuşan Zarif, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1 ülkeleri) ile İran arasında 2015''te imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Zarif, "Yaptırımlar kaldırılır ve ABD tutumunu değiştirirse ancak o zaman müzakerelere başlayabiliriz. İran''ın finansal varlıkları, ABD''nin siyaseti nedeniyle Güney Kore ve Japonya''da bloke edildi. Bu yaklaşım değişmeli." dedi. 

Avrupalıların karar vermek için ABD''nin onayına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Zarif, "Avrupalılar nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmedi, hükümetleri her ne kadar anlaşmadan bahsetse de şirketleri ABD''nin sözünü dinliyor." ifadelerini kullandı.

"BİDEN, TRUMP''IN SİYASETİNİ GÜDÜYOR" 

Washington yönetiminin KOEP''e dönmesinin ardından İran''ın zararlarını karşılaması ve bir daha aynı şeyi tekrarlamayacağı konusunda taahhüt vermesi gerektiğini belirten Zarif, şunları kaydetti:

"Biz ABD''den laf değil icraat bekliyoruz. Fakat asıl sorun şu: Joe Biden, Trump''ın siyasetini güdüyor, Obama''nın değil."