Ziraat Bankası Eski Müdür Şenol Babuşçu Erdoğan'ın yeni ortağını açıkladı

Ziraat Bankası Eski Müdür Şenol Babuşçu Erdoğan'ın yeni ortağını açıkladı
Ziraat Bankası eski müdür Şenol Babuşçu Erdoğan'ın yeni ortağını açıkladı. Babuşçu kimsenin fark etmediği detayı paylaştı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşçu, 1994 ve 2021 krizleriyle ilgili dikkat çeken detayı açıkladı. Krizlerin birbirine çok benzediğini belirten Babuşçu krizi yaratanların şu anda ortak olduğunu açıkladı.

Babuşçu paylaşımında, “Kriz yaratanlar... 1994 ve 2021 krizlerini yaratanlar elele. 1994 ve 2021 krizleri birbirine çok benzer. İkisi de zorla faizleri indirmekle oldu...” dedi.

Babuşçu’nun paylaşımı 1994 krizinin Tansu Çiller’in ekonomik politikaları olduğunu akıllara getirdi. Çiller’in faiz düşürme politikası ile kurlarda yüksek oranlı artışların ardından enflasyon ve faizlerde yükselişler meydana gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın faiz inadı ve Merkez Bankası üzerindeki faiz indirimi baskısı Çiller ile benzer özellikler göstermektedir.

TANSU ÇİLLER’İN SİYASET PLANI

Yeniçağ özel haberi ile ilk kez İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle Tansu Çiller’in yeni bir parti kuracağını iddia etmişti.

Tansu Çiller’in, aktif siyasete dönme planlarını ve bu kapsamda gerçekleştirdiği görüşmeler ortaya çıkmıştı. Çiller’in olağanüstü kurultayla Aydınlık Demokrasi Partisi’nin başına geçeceği aktarılmıştı.

İlgili Haberler