Diyet ürünleri hakkında uzmanından korkutan açıklama

Diyet ürünleri hakkında uzmanından korkutan açıklama
Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, sağlıklı beslenme ve diyet süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Yasemin.com''un haberine göre; Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, Obeziteye savaş açan uzmanlardan peşpeşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“SAĞLIK SORUNLARINI BERABERİNDE GETİREBİLİR”

Aksoylu açıklamasında, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.

Aksoylu, süt ürünlerinde yağın ayrıştırılarak daha düşük yağlı ürünlerin elde edilmesinin, gevrek tarzı ürünlerde beyaz un yerine farklı un çeşitlerinin kullanılmasının diyet ürünlerin diğer örnekleri olduğunu söyledi.

Aksoylu, "Bu ürünleri kullanıp kullanmayacağınızı belirleyen en önemli faktör sağlık durumunuzdur. Light ürün tercihini belirlemede kan değerleri ve kronik hastalıklarınız yol göstericidir. Kalp hastalıklarıyla ilgili sağlık problemleriniz varsa yağı azaltılmış, light olan süt ürünlerini tercih edebilirsiniz. Tansiyon probleminiz varsa light zeytin tercih edebilirsiniz. Diyabet probleminiz varsa light tatlılara yer verebilirsiniz. Obezite probleminiz varsa sizin için ideal olan light ürünü seçebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir" dedi.

“1-2 ARA ÖĞÜN TARZINDA BESLENME METODU UYGULANABİLİR”

Aksoylu, beslenmenin bireyin cinsiyetine, yaşına, fiziksel aktivitesine, yaşam tarzına ve genel sağlık durumuna göre değiştiğini kaydetti.

Aksoylu, “Öğün atlamak iyi bir beslenme modeli olabilir veya olmayabilir. Kişiye göre çok değişkendir. Diyabet, hipertansiyon, düşük kan şekeri yani hipoglisemi problemi yaşayan hastalar için tehlikeli olabilmektedir. Burada önemli olan öğün düzeni ve gün içindeki hareketinizdir. Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, öğünlerdeki protein-karbonhidrat miktarı çok iyi ayarlanmalıdır. Yetersiz protein ve karbonhidrat kabızlık ve ödem gibi sorunlara yol açabilir. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa 2 ana öğün, 1-2 ara öğün tarzında beslenme metodu uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

“DENGELİ BESLENMEK UZUN VADEDE HER ZAMAN KAZANDIRMIŞTIR”

Diyetisyen Aksoylu, tek tip beslenmenin doğru bir beslenme yaklaşımı olmadığını dile getirdi.

Diyetisyen Aksoylu, "Tüm besinlerin sağlığımız üzerinde mucizevi etkileri vardır. Tek tip beslenmek kısa süre devam ettirilebilir çünkü sindirim probleminden başlayarak vitamin, mineral yetersizliğine doğru ilerler ve sağlığınız olumsuz etkilenir. Yeterli ve dengeli beslenmek uzun vadede her zaman kazandırmıştır" dedi.

İlgili Haberler