2 saatlik asgari ücretle Türkiye, İsviçre, Avusturalya ve ABD'de ne alabiliyorsunuz? Bunu seyredip içinizden emeklilere sitem edebilirsiniz.

2 saatlik asgari ücretle Türkiye, İsviçre, Avusturalya ve ABD'de ne alabiliyorsunuz? Bunu seyredip içinizden emeklilere sitem edebilirsiniz.
Sosyal medyada bir fenomen Türkiye, İsviçre, Avusturalya ve ABD’de asgari ücretli çalışanların 2 saatlik kazancıyla marketten alabilecekleri ürünlerin videosunu çekti. Sonuçlar ise yine şaşırtmadı.

Hızla büyümeye devam eden ekonomik krizde vatandaşlar ay sonunu getirmek için canla başla çalışıyor. 2024’ün gelişiyle beraber zamlı maaşlar cebe bile giremeden buhar olup gidiyor.

Videoda ilk durak Türkiye oldu. Türkiye’de asgari ücretle çalışan bir vatandaşın bir saatlik ücreti 75 TL, 2 saatlik 150 TL yapıyor. Türkiye’de yaşayan vatandaş 2 saatlik çalışma ücreti ile en ucuz market zincirinden beyaz peynir ve labne alabildi. Fenomen bu ürünlerin 2 saatlik ücretin tutarını biraz daha geçtiğini söyleyerek bu iki ürüne 267 TL verdiğini söyledi.

trpeynir.jpg

İkinci durak İsviçre’den. İsviçre’de 2 saatlik asgari ücretle çalışan kişi:

1 Kg şeker
10 yumurta
Yarım kilo soğan
Ekmek
1 Kg süt
Yarım kilo zeytinyağı
1 Kg makarna
Yarım kilo muz
Kaşar peyniri
2 tane avakado
1 tane ananas
12’li kedi maması olarak sıraladı.

isvecresim.jpg

Üçüncü durak ise Avusturalya’dan. Avusturalya’da 2 saatlik asgari ücretle çalışan kişi:

4’lü sandviç ekmeği
Yarım kilo tavuk göğsü
1 Lt. süt
1 Kg soğan
Yoğurt
5’li Pankek
Nutella
Diş macunu
Yarım kilo makarna
1 tane mango olarak sıralandı.

avas.jpg

Dördüncü durak ise ABD’den. ABD’de 2 saatlik asgari ücretle çalışan kişi:

Portakal suyu
Yumurta
Et
Domates
Ekmek
Makarna olarak sıralandı.

amerikaas.jpg

Sosyal medyada paylaşılan bu videoda alım gücünün ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Maaşlardaki yükseklikten ziyade alım gücündeki yüksekliğin daha önemli olduğu gözler önüne seriliyor. Bir zamanlar tarım ve hayvancılık ülkesi olan Türkiye’nin şimdi ki tablosu içler acısı.

İlgili Haberler