Soğandaki gizli virüs yüzlerce kişiyi hastanelik etti. Uzmanlar uyardı: O soğanları hemen çöpe atın

Soğandaki gizli virüs yüzlerce kişiyi hastanelik etti. Uzmanlar uyardı: O soğanları hemen çöpe atın
ABD’de yüzlerce kişi soğan nedeniyle hastanelik oldu. Yetkililer, “Soğanları nereden geldiğini bilmiyorsanız çöpe atın" uyarısı yaptı.

ABD''de 37 eyalette yüzlerce kişiyi hasta eden ''salmonella'' salgınının arkasında Meksika''dan ithal edilen soğanlar olduğu ortaya çıktı. Yetkililer "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın. Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" uyarısında bulundu.

650''den fazla kişinin hasta olduğu ''salmonella'' salgınının sebebinin Meksika''nın Chihuahua kentinden ithal edilen soğanlar olduğu öğrenildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) insanlardan evlerindeki ve iş yerlerindeki soğanlarını kontrol etmelerini istedi. Yapılan uyarıda "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın.Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" ifadesi yer aldı.

MEKSİKA''DAN İTHAL EDİLDİ

CDC, Meksika''nın Chihuahua kentinden ithal edilen kırmızı, beyaz ve sarı soğanların hepsinin uyarıya tabi olduğunu söyledi. ProSource isimli bir şirketin hastalığa neden olan soğanları ABD genelindeki market ve restoranlara dağıttığı bildirildi. Yapılan açıklamada "Soğanlar 27 Ağustos''ta Meksika''dan ithal edildi ancak depoda üç aya kadar bekleme süresi olduğu düşünüldüğünde ürünler hala evlerde ve işyerlerinde olabilir." denildi.

CDC''ye göre, soğanlara bağlı ''salmonella vakası'' ilk olarak 1 Eylül''de ortaya çıktı. Hastalık 37 eyalette 652 kişide görüldü. Salgında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı ancak 129 kişi hastaneye kaldırıldı.

İlgili Haberler