Abdülhamit Osmanlı Ordusu'nu Atina kapısından 4 milyon altın karşılığında çekti | Yunanistan geri alınmak üzereydi

Abdülhamit Osmanlı Ordusu'nu Atina kapısından 4 milyon altın karşılığında çekti | Yunanistan geri alınmak üzereydi
Yeniçağ Haber Müdürü Gazeteci yazar Fatih Ergin'in "İşte AKP'nin rol modeli!" paylaşımı dikkat çekti. İşte tarihi gerçekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın da katıldığı törenle Mersin''den uğurlanan Akdeniz’de, doğal gaz ve petrol arayacak olan Abdülhamid Han Sondaj Gemisine 3 ikmal gemisi eşlik ediyor. Gazeteci Fatih Ergin''in  "Abdülhamit''in ismini sondaj gemisine vermekle caka satıyorlar!" paylaşımı dikkat çekti.

Usta gazeteci Fatih Ergin''in kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı beğeni ve yorum yağan paylaşımları şöyle...

"İŞTE AKP''NİN ROL MODELİ"

"Rusya''nın da yer aldığı Karadeniz''in bir zamanlar en güçlüsü olan Türk donamasına, FETÖ ile el ele verip kumpasla "Balyoz"''u indirenler; döneminin en güçlü 3. donanmasını Haliç''e hapsedip Libya''yı kaybettiren Abdülhamit''in ismini sondaj gemisine vermekle caka satıyor! 

O gemiyi de Oruç reis gibi Antalya körfezine hapsettiğinizi de söylesenize!

Ha bu arada!

Erdoğan’ın Abdülhamit’i övmek için bahsettiği Dömeke Savaşı var ya; savaş meydanında kazandığımızı ordusuna güvenmeyen bir padişahın korkaklığından masa başında nasıl kaybettiğimizin ibretlik simgesidir...

1897’de Osmanlı Ordusu Yunan Ordusu’nu büyük bir bozguna uğratmış, Atina yolu açılmış ve Yunanistan''ı geri alma imkanı doğmuştur... 

Erdoğan’ın konuşmasında söz ettiği Ethem Paşa, Abdülhamid''den gelecek Atina’yı ele geçirme emrini beklemektedir. Ama gelen emir, Ordu’nun geri çekilme emridir. 

Çünkü Sultan 2.Abdülhamit, 4 milyon altın lira karşılığında Atina kapılarından geri dönmeyi kabul etmiş, böylelikle Yunan’a toparlanma şansı vermiştir. 

Ne tesadüftür ki böylesine bir anlaşmaya aracılık eden Rus Çarı 1. Nikola olmuş ve Osmanlı’ya büyük bir “kazık atılmasına” aracılık etmiştir.

Savaşın kesin galibi Osmanlı’dır ama “diplomasi dehası” Abdülhamit’in oturduğu anlaşma masasında kaybeden Osmanlı olur. 

Yunan toprağının neredeyse %40’ı işgal edilmiştir ama Osmanlı Ordusu bu topraklardan çekilmek zorunda kalır, üstüne Girit adasına da muhtariyet verilerek kopuşun önü açılır.

Bu ibretlik hikaye size bugüne dair bir şeyler anlatıyor, farkında mısınız?"

 

İlgili Haberler