Adalet Bakanı Tunç’tan Dilan Polat açıklaması

Adalet Bakanı Tunç’tan Dilan Polat açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarına ilişkin gelen eleştirilere “Sosyal medyada yargının duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider” diye cevap verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen Uzlaştırma Ödül Töreni'ne katıldı.

752x395-bakan-tunc-yargi-tum-suc-sebekelerinin-uzerine-gitmeye-devam-edecektir-1698150217365.jpg

“YARGI HER TÜRLÜ SUÇUN ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDER”

Ödül töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, sosyal medyada suç örgütleri ile ilgili soruşturmaların üzerine gidilmediği yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine “İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan bir soruşturma söz konusu. Orada 12 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı, adli kontrol tedbiri kararı verildi. Bütün mal varlıklarına da el konuldu. MASAK raporları çerçevesi içerisinde de bütün bunlar yargımız tarafından süratle gerçekleşiyor. Sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilerine kesinlikle katılmayın, bunlara inanmayın. Yargı her türlü suçun üzerine kararlılıkla gider” ifadelerini kullandı.

20231024aw060174-0.jpg

“SAVCILARIMIZ ÇETE VE UYUŞTURUCU TACİRLERİNİN PEŞİNDE”

Bakan Tunç, "Son zamanlarda çeteler üzerine yapılan operasyonlar, uyuşturucu tacirlerinin üzerine gidilmesi tüm bunlar yargının talimatlarıyla, Cumhuriyet başsavcılıklarımıza gelen ihbarların anında değerlendirilerek kolluğa verilen talimatlarla Cumhuriyet başsavcısı ve savcılarımızın konunun üzerine hassasiyetle gitmesiyle gerçekleşiyor. Yargı, her türlü suç şebekesinin üzerine gitmeye bundan sonra da devam edecektir. Türkiye’yi huzurlu bir geleceğe, her türlü şiddetten, terörden arınmış ve çetelerden arınmış bir ülke yapmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla haftalardır Türkiye gündeminde. Son olarak başsavcılık konuya dair açıklama yaparak ailenin mal varlığına el konulduğunu duyurdu.

İlgili Haberler