Adalet! Elma dersem çık...

15 Temmuz, Türkiye'de hiçbir darbeye benzemeyen darbe... "Darbe teşebbüsü" demiyorum; darbe! Tsunamisi insanları yutuyor.

Yeni haber: OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, komisyona yapılan 125 bin 600 başvurudan 3 bin 700'ü kabul, 46 bin 600'ü ret olmak üzere 50 bin 300'ünü karara bağlanmış.

Bu komisyon 17 Temmuz 2017'de kuruldu. Tam birbuçuk yıl önce. Kararlar yeni yeni veriliyor. O da devede kulak. Sihirli iki kelime: "Karara bağlandı!" Ne kararı? İnsanlara uçurumun dibi gösteriliyor!

125 bin "mağdur" var. (Siz bunlara "Ağaç kabuğu kemirenler" diyebilirsiniz.)

125 bin insan darbeci mi? Bu kadar insan "imam" dedikleri grup başkanlarından mı emir alıyor? (Maruf Cemaat'in iç örgütlenme şemasını da darbeden sonra öğrendim. Gruplara ayrılmışlar, her birinin başında bir başkan varmış, ona da "imam" diyorlarmış. Darbeden çok önce boşuna "Cemaatler... Tarikatlar... Aman dikkat!" deyip durmuyorum!)

Defalarca yazdım. Aç insanları düşünüyorum. Babalarının eline bakan boynu bükük çocukları düşünüyorum. Anneleriyle hapislerde çürümeye terk edilmiş sabîleri düşünüyorum. Cemaati de, tarikatı da, "imam"ı da, Pensilvanyalısı da cehennemin dibine gitsin! Bunların yüzünden ülkemizde fay kırıklarından geçilmiyor. İnsanları birbirlerine düşürdüler, herkesi birbirinden şüphe eder hâle getirdiler. Cahiliye Dönemi'ni hortlattılar; yetkiyi ellerinde tutanlara, "Ya bize yandaşsın, ya dört duvar arasında köşe beğen; savcıyı gönderiyoruz!" yolu açtılar!  "Cehennemin dibine gitsin!" dedim... Zebanîler, bunları, cehennemi bile bozarlar diye kapıdan çevirirler!

Ak Parti'nin, mahallî idarelerden mesul genel başkan yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki Cemaat'in iltisaklarına dair çok ama çok mühim açıklamada bulunuyor. Diyor ki:

"Hiç kimse kendini geriye çekip de 'Bizim bunlarla merhabamız yoktu' demesin. Ancak ne zaman ki yaptıkları açığa çıktı, bunlarla temasta olmak en büyük suç. O tarihe kadar bunlarla temasta olanlara ceza verilecekse Türkiye'nin etrafını tel örgü ile çevireceksiniz 81 milyonu hapishaneye atacaksınız. Parti önce kendi içinde 2014 yılında açık bir tavır aldı ve milletvekilleri istifa etti. İl başkanları ve yönetimlerde arınma yapıldı. Haziran seçimlerinde özellikle milletvekillerinde aranan özelliklere bakılırken, en önemli özellik asla FETÖ ile ilişkisinin olmamasıydı. Kasım seçimlerinde de aynı kriter devam etti. Bütün teşkilatlarda FETÖ'cü diye şüphelendiğimiz bir kişi yok, kalmadı, çok şükür arındık."

Kendilerine bir sınır çiziyorlar. Ya o 125 bin 600 kişi ne olacak? Hepsi OHAL Komisyonu'na müracaat etmişse, kendilerinden farkı yoktur. Darbenin bir tarafında olup da, müracaat edebilirler mi?

"Cemaat" Türkiye'nin vakıası. Bu hakikatten kimse kaçamaz. Birileri bir yerden dirseğini dokundurmuş, birileri bir yerden hiç olmazsa adres sormaya girip çıkmıştır.

Mesele Cemaatçileri aşmıştır. Dün bir haber okudum. Bir üniversitede biri "sakıncalı" görülüp öğretim üyeliğinden gönderilmiş. Sebep? Bilinmiyor. PKK'lı dahi olsa, kanun dışı hareket edemezsiniz.

Reis, "Demokrasinin tam anlamıyla uygulandığı az sayıda ülkeden biriyiz." buyuruyor.  

Ama rakamlara bakıyorsunuz, "İnsanî özgürlük" endeksinde 162 ülke arasında 107'nci sıradayız.

 

Yazarın Diğer Yazıları