Bahçeli’nin Erdoğan planı ortaya çıktı. AKP içinde kimlere mesaj gönderdi

Bahçeli’nin Erdoğan planı ortaya çıktı. AKP içinde kimlere mesaj gönderdi
Gazeteci yazar Fatih Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP içerisindeki Erdoğan sonrasına yapılan güç mücadelesine yönelik yaptığı manevrayı açıkladı.

Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye açıklamalarda bulunan gazeteci yazar Fatih Ergin, Cumhur İttifakı’ndaki sinir harbini anlattı.

Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki iki dönem kuralıyla “Gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız” demesinin arka planını açıkladı.

Ergin, Bahçeli’nin hem Erdoğan’a hem de AKP içerisindeki gruplara yönelik mesaj gönderdiğini ifade etti.

Ergin şunları söyledi;

“AKP içerisinde Erdoğan sonrasına yönelik yapılan mücadeleyi görüyor ve bunun 2023 öncesinde sonuçlanmasını kesinlikle istemiyor. Yani şu an için Erdoğan’sız bir AKP istemiyor.

Yasal düzenlemeyi de işaret ederek, ‘Bana muhtaçsınız’ mesajı verdi.

Kime verdi? Hem Erdoğan’sız AKP mücadelesi verenlere verdi ve Erdoğan’a da ‘Aday olmama gibi bir lüksün yok’ dedi. Dikkat edersen Erdoğan halen adayım demedi.

AKP kulislerinde bu durum, ‘Bahçeli yine bize istikamet çiziyor’ şeklinde yorumlandı.

Çünkü Ankara’da ilginç şeyler konuşuluyor.

Erdoğan’ı aday olmama noktasında ikna etme gayretlerinin olduğu belirtiliyor ve bu AKP kulislerine de düşmüş durumda. Bahçeli de bu yönde bazı bilgiler aldı ki, böyle bir çıkış yaptı.”

İlgili Haberler