AKP’li eski Bakan Veysel Eroğlu’nun daha önce yazdıkları olay oldu.

AKP’li eski Bakan Veysel Eroğlu’nun daha önce yazdıkları olay oldu.
AKP’li eski Bakan Veysel Eroğlu’nun yangın söndürme uçakları için 2016 yılında attığı mesaj yeniden gündem oldu. Eroğlu o dönem THK bünyesindeki uçakların İsrail’deki yangını söndürmek için gönderildiğini dile getirmişti. Bugün ise günlerdir süren yangınlara müdahale edecek uçağımız yok.

Türkiye’de günlerdir söndürülemeyen yangınlar, yangın söndürme uçakları tartışmalarını da alevlendirdi.

AKP’li eski Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçakları için 2016’da yaptığı paylaşımda sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Eroğlu, paylaşımında THK bünyesindeki yangın söndürme uçaklarının İsrail’de devam eden yangına müdahale etmek üzere yola çıktığını yazmıştı.

AKP’li eski bakan Türkiye’nin orman yangınlarını önleme hususunda Afrika’ya, Balkanlara, Orta Asya’ya hizmet verebilecek durumda olduğunu da yazmıştı.

Eroğlu şu ifadeleri kullanmıştı:

"İsrail''deki orman yangınını söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak maksadıyla iki adet yangın uçağı gönderiyoruz. Biri varmak üzere... Orman yangınlarını önleme hususunda Afrika’ya, Balkanlara, Orta Asya’ya hizmet verebilecek durumdayız. Ormanlar bütün Dünyanın ortak malıdır. Talep halinde yardım elimizi uzatmaktan imtina etmeyiz."

Bugün ise günlerdir yanan ormanlarımıza su dökecek bir tek uçağımız bile bulunmuyor. Helikopterlerle yürütülen çalışmalar yetersiz kalırken çevre ülkelerden uçak desteği talep ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakremirli, THK uçaklarının kullanılamaz halde olduğunu açıklamış, motorlarının bile olmadığını dile getirmişti. Vatandaşın sorduğu soru ise şu; "Biri bize THK''da uçaklar neden öldürülüyor gerçeği açıklamalı."

İlgili Haberler