Akşener: Gençleri işsiz bırakanlara, buna karşılık danışmanlarına 5-10 maaş ödeyenlere yuh olsun

Akşener: Gençleri işsiz bırakanlara, buna karşılık danışmanlarına 5-10 maaş ödeyenlere yuh olsun
İYİ Parti lideri Meral Akşener'den AKP'ye sert çıkış: Yuh olsun... İşte ayrıntılar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte, ABB İstasyon Caddesi alternatif bulvarı ve altyapı projeleri açılış ve temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Bu hizmet için emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akşener, Millet İttifakı’nın paydaşlarının çalışmalarına vurgu yaptı.

‘’Türkiye uzun zamandır birbirlerini ittirip kaktıran bir sistemden bugüne; farklı görüşlerde, farklı anlayışlarda, farklı çözüm önerilerinde yol yürüyen pek çok siyasi partinin bir araya gelip ortak görüşlerde uzlaştığı bir Millet İttifakı’nı kurdu" diyen Akşener, Millet İttifakı’nın bileşenlerinin kendi görüşlerini koruyarak Türkiye’nin, kadınların, gençlerin, işçinin, işsizin emeklilerin çıkarları için ortak projelerde bir araya geldiklerini ve birbirlerine saygı duyarak bir yolculuk başlattıklarını söyledi.

‘’ASIL DERDİMİZ BU’’

Akşener, saygı kavramının da altını çizerek; ’’Saygı kelimesi çok önemli. Şimdi biraz evvel basın mensupları muhtemelen ne konuştuğumuzu merak etmişlerdir. Dursun abim geldi yanıma. Dursun abi emekli bir abimiz. Siyaseti seven bir abimiz. Çok uzun zamanlardır siyasetle ilgilenen bir abimiz. Yani Doğru Yol Partisi’nden beri siyasetle ilgilenen birbirimizi tanıdığımız bir abimiz. Abimizin en büyük derdi ne biliyor musunuz? İki üniversite mezunu torunu yıllardır işsiz. İşte asıl derdimiz bu.’’ dedi.

"AKP''Lİ TANIDIKLARI OLMADIĞI İÇİN ATANAMADI"

Akşener, ‘’Dursun ağabey’’ diye seslendiği vatandaşın, torunlarının puanları yüksek olmasına rağmen Ak Partili tanıdıkları olmadığı için atanamadığını söyleyerek bu durumla ilgileneceğini ifade etti. 

‘’5-10-15 MAAŞ ALAN DANIŞMANLARA YUH OLSUN!’’

Derin yoksulluk çalıştığını ve bununla birlikte yoksul ailelerin evlerini gezdiğini anlatan Akşener, Ankara’da karşılaştığı yoksul ailelerin evlerine girdiğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların hizmetine sunduğu Başkent Kart’ı gördüğünü söyleyerek bu hizmetleri için Mansur Yavaş’a teşekkür etti.

‘’İYİ PARTİ BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR!’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimini işaret ederek;

‘’İşte sosyal belediyeciliği hayata geçiren Mansur Başkanın şahsında 15 Mayıs’ta iktidar olduğumuzda inşallah Millet İttifakı iktidar olacak. İYİ Parti bu ülkenin sigortasıdır. İYİ Parti inşallah çok önemli bir başarı elde edecek ve 13. Cumhurbaşkanı dürüstlüğüne, namusuna hepimizin kefil olduğumuz sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve 15 Mayıs gününden itibaren Türkiye’de sizin paranızı çalanlar, sizin hakkınızı yiyenler hesap verecekler hesap. Ama çalanlar ve yiyenler, kayıranlar hesap verecek. Neyle hesap verecek? Hukukla verecek, yargıyla verecek yani siyasetçi parmağını uzatıp şunu yargılayın demeyecek.’’ dedi.

‘’SİYASETÇİ İNTİKAM MAKAMI DEĞİLDİR’’

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik tehditlerini hatırlatarak 14 Mayıs’tan sonrasını işaret etti ve 

‘’Cumhurbaşkanı çıkıp da; ‘Hey Meral Akşener bu daha iyi günlerin senin daha başına neler gelecek.’ diyemeyecek. Çünkü siyasetçi intikam makamı değildir. Ama çalanın, çırpanın, haksızlık yapanın ensesinde olması için de yargıyı hür, bağımsız, objektif, korkusuz kılandır. Hukukun üstünlüğünü tam anlamıyla uygulayandır. Demokrasiyi tam anlamıyla uygulayandır.’’ ifadelerini kullandı.

‘’YURT DIŞINA GİDEN ÇOCUKLARIMIZ ÜLKELERİNE HİZMET ETMEK İÇİN GERİ DÖNECEK"  

Gençlere seslenen Akşener; 
"Değerli gençler bu ülkeden gitmek istiyorsunuz. Çok az zaman kaldı az sabredin. Siz burada kalıp iş güç sahibi olacaksınız. Umutlarınız hayata geçecek. Yurt dışına giden çocuklarımız da inşallah ülkelerine hizmet etmek için geri dönecek.’’ dedi.
 

‘’14 MAYIS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINDA SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU ALKIŞLAYACAĞIZ’’

Konuşmasının sonunda 14 Mayıs seçimlerine vurgu yapan Akşener konuşmasını;

‘’ 14 Mayıs günü her bir kardeşim bir başka kardeşini, diğeri bir başka kardeşini sandığa götürecek. Sandıklara sahip çıkılacak ve 14 Mayıs akşamı Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Erdoğan’ı elbette gayet büyük bir saygıyla yolculayacağız. Alkışlarla sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı makamında kendisini alkışlayacağız.’’ diyerek tamamladı.
 

İlgili Haberler