AKP'den istifa eden Ethem Sancak'ın yeni partisi belli oldu

AKP'den istifa eden Ethem Sancak'ın yeni partisi belli oldu
AKP'nin ABD'nin desteğiyle iktidara geldiğini itiraf ettikten sonra AKP'den istifa eden Ethem Sancak Vatan Partisi'ne geçiyor.

Geçtiğimiz aylarda Marmara Üniversitesi''nde düzenlenen bir konferansta konuşan Ethem Sancak açıkça AKP''nin ABD''nin desteğiyle iktidara geldiğini itiraf etmiş, "Biz Amerika''ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı''nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" açıklamasını yapmıştı.

İSTİFA ETMİŞTİ

AKP''den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ethem Sancak AKP''den istifa ettiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, hatta bir zamanlar kendisine ''aşık olduğunu'' söyleyen eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ethem Sancak''ın yeni adresi belli oldu.

VATAN PARTİSİ''NE GEÇİYOR

AKP''de geçmişte MKYK üyesi olarak görev yapan Ethem Sancak''ın Vatan Partisi''ne katılacağı bildirildi.

Salı günü Vatan Partisi İstanbul il binasında yapılacak olan basın toplantısında Sancak''ın katılımının duyurulacağı bildirildi.

ERDOĞAN''I ÖV ÖV BİTİREMEMİŞTİ

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun" ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Sancak yine Erdoğan için, Erdoğan, 300 yılda bir Allah’ın nasip ettiği liderlerden biri. Allah Türkler’e yüz yılda bir böyle bir lider veriyor." demişti. 

NE OLMUŞTU?

Sancak ve Erdoğan, aslında ilk olarak Rusya''nın Ukrayna''ya savaş açmasıyla başlayan süreçte ters düştü. Erdoğan, "Biz NATO''da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz" gibi sözlerle ittifakın genişlemesini savunurken, Sancak tam tersi görüşlere sahipti; 4 Mart 2022''de şunları söylüyordu:

"Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO''dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016''da darbeye kalkışan da NATO''dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli." 

Ancak ipleri koparan gelişme, 30 Mart 2022''de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi''nde düzenlenen ''Türkiye''nin güvenliği ve NATO'' adlı konferansta yaşandı. Sancak, burada "Biz Amerika''ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı''nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik" ifadesini kullandı. Bu sözler üzerine Sancak, AKP''den kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu''na sevk edildi; kararı beklemeden iktidar partisinden istifa etti.

İlgili Haberler