Anadolu Efes üçüncü kez üst üste finalde. Micic'in son saniye üçlüğü hayat verdi

Anadolu Efes üçüncü kez üst üste finalde. Micic'in son saniye üçlüğü hayat verdi
Son şampiyon Anadolu Efes, Final Four Yarı Finali’nde Yunan devi Olympiakos ile kozlarını paylaştı. Ergin Ataman ve öğrencileri, Stark Arena'da oynanan maçı Vasilije Micic'in son saniye üçlüğüyle 74-77 kazandı, üst üste 3. kez final biletini kaptı.

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague''de Olympiakos ile Final-Four maçına çıktı. Son şampiyon olan Ergin Ataman yönetimindeki temsilcimiz, Sırbistan’ın Belgrad şehrinde düzenlenen ve Stark Arena''da oynanan maçta Yunan devi Olympiakos''u 74-77 devirdi ve üst üste 3. kez finale kalma başarısı gösterdi.

Günün ikinci maçında İspanyol ekipleri, normal sezonun lideri Barcelona ile Real Madrid finale çıkabilmek için mücadele edecek. Barcelona geçen sezon finalde temsilcimiz Efes''e kaybetmişti.

ERGİN ATAMAN 5. KEZ FINAL-FOUR''DA

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, beşinci kez EuroLeague Final Four’da yer alma başarısı gösteriyor. Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda finallere katılma hakkı kazanan ve turnuvayı üçüncülükle noktalayan Ataman, 2002-2003 sezonunda İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile üçüncü, 2018-2019 sezonunda da Anadolu Efes ile ikinci olmuştu. Deneyimli çalıştırıcı, son Final Four’unda ise Anadolu Efes ile geçtiğimiz sezon şampiyon olmuştu.

Anadolu Efes, yarı finalin diğer maçında bugün saat 22.00''da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı ile finaldeki rakibini bekleyecek.

İşte kritik maçın devrelerdeki maç sonuçları;

Olympiakos 21 - 18 Anadolu Efes | 1. Çeyrek Sonucu

Olympiakos 43 - 42 Anadolu Efes | İlk Yarı Sonucu

Olympiakos 63 - 66 Anadolu Efes | 3. Çeyrek Sonucu

Olympiakos 74-77 Anadolu Efes | Maç Sonucu

Hakemler: Borys Ryzhyk, Olegs Latisevs, Gytis Vilius

Olympiakos: Walkup 5, Dorsey 11, Larentzakis, Moustapha Fall 7, Kostas Sloukas 11, Hassan Martin 11, Sasha Vezenkov 5, Georgios Printezis 2, Kostas Papanikolaou 10, McKissic 12
Başantrenör: Georgios Bartzokas

Anadolu Efes: Shane Larkin 21, Rodrigue Beaubois, Chris Singleton 5, Elijah Bryant 16, Adrien Moerman, Tibor Pleiss 8, Vasilije Micic 15, James Anderson, Bryant Dunston 12
Başantrenör: Ergin Ataman

 

 

 

 

İlgili Haberler