Trabzonspor hükmen mağlup ilan edilebilir mi?

Trabzonspor hükmen mağlup ilan edilebilir mi?
Trabzonspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Antalyaspor maçının son anlarında taraftarları sahaya girdi. Antalyasporlular futbolcularına vurulduğunu da iddia etti. Peki bundan dolayı Trabzonspor'a ceza gelecek mi? Trabzonspor hükmen mağlup ilan edilebilir mi?

Trabzonspor, Antalyaspor''la 2-2 berabere kalarak Süper Lig''de 2021-22 sezonu şampiyonu oldu.

Bordo mavili takımın gollerini Cornelius ve Dorukan atarken, bir de penaltı kaçıran Antalyaspor''un golleri Ndao ve Wright''tan geldi.

Ancak maçın son anlarında inanılmaz olaylar yaşandı. Hakemin bir pozisyon için düdük çalmasının ardından maçın bittiğini sanan yüzlerce taraftar sahaya girdi.

Oyun bir süre durdu. Taraftarlar güçlükle saha dışına çıkarılabildi. Ve maç tekrar başladı.

Antalyaspor cephesinden bu olayla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, Türk futbolunu kaosa çekmemek için takımlarını sahadan çekmediklerini söyledi. Çetin, “Sahaya giren bazı taraftarlar, futbolcularımız Floranus ve Boffin''e vurdu. Türk futbolunu kaosa sokmamak için takımı sahadan çekmedik. Verilecek cezanın takipçisi olacağız. Trabzonspor''un şampiyonluğunu tebrik ederiz” dedi.

TRABZONSPOR HÜKMEN MAĞLUP İLAN EDİLEBİLİR Mİ?

Peki bu durumda ne olacak? Trabzonspor''a ceza gelecek mi? Trabzonspor hükmen mağlup ilan edilebilir mi?

Trabzospor''a ceza geleceği kesin. 

2013''te Atatürk Olimpiyat Stadı''nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında da taraftarlar sahaya girmişti. O maç nedeniyle Beşiktaş 3-0 hükmen yenik ilan edilmişti. Ancak o maç hakem tarafından tatil edildiği için tamamlanamamıştı.

Trabzon''da ise maçın uzatma dakikalarının son anlarında bazı taraftarlar sahaya girince oyun bir süre durdu. Güvenlik güçlerinin içeri girenleri çıkarmasının ardından maçın kalan bölümü tamamlandı.

Antalyaspor futbolcularını saldırı olduğu gerekçesiyle sanadan çekseydi çok farklı bir karar çıkabilirdi.

Bu olaylarla ilgili kararı TFF verecek.  

İlgili Haberler