Apple cihazlarda kimlik ve hesap hakkında bilinmeyenler

Apple cihazlarda kimlik ve hesap hakkında bilinmeyenler
Apple hesap açma, Apple kimliği oluşturma, hesap sıfırlama, işlemleri nasıl yapılır? İşte adım adım Apple ile ilgili ipuçları ve hesap ile kimlik konusunda detaylar...

Apple markasının kendi içerisinde oluşturduğu bütün uygulama ve servislere erişebilmeniz için bu markaya ait bir kimliğe ve hesaba sahip olmak gerekir. Peki hesap ve kimlik nasıl oluşturulur?

1- APPLE HESAP AÇMA ADIMLARI (APPLE KİMLİĞİ OLUŞTURMA)

Apple firmasına ait bir akıllı cihaz içerisinde kimlik oluşturabilmek için cihaz içerisinde bulunan “Apple Kimliği” oluştur yönlendirmesini takip etmek gerekir.

“Ücretsiz Apple Kimliği Yarat” seçeneğine tıklayarak sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir.

Bu bilgiler içerisinde isim, soy isim ve doğum tarihi yer alır. Bu alanları doğru bir biçimde doldurduktan sonra ileri tuşuna tıklayarak e-posta adımına geçmen gerekir.

Aktif olarak kullandığın e-posta bilgini bu alana yazabileceğin gibi “Ücretsiz iCloud e-posta adresi alın” seçeneğine tıklayarak marka altında yeni bir mail adresi oluşturabilirsin.

Gerekli olan bu adımları takip ettikten sonra mail adresini doğrulayarak Apple kimliğini aktif hale getirebilirsin.

İki faktörlü kimlik doğrulama seçeneği üzerinden Apple kimliğini daha güvenli hale getirebilirsin.
Apple kimliği oluşturmak için App Store üzerinden de ilgili süreçleri takip edebilirsin. App Store içerisinde yer alan giriş yap seçeneği ile “Yeni Apple Kimliği Yarat” adımına ilerleyerek markaya ait hesabını oluşturabilirsin. Karşına gelen ekranda istenen bilgileri girerek kredi kartı ve fatura bilgilerini de eklemen gerekir. Cep telefonu numaranı girdikten sonra doğrulama adımını sağlaman ileride hesabını kurtarabilmek için avantaj sağlar. Apple marka cihaz ve App Store üzerinden kimlik sıfırlamak da oldukça kolaydır.

APPLE KİMLİĞİ OLUŞTURMA, SIFIRLAMA VE YENİ APPLE KİMLİĞİ OLUŞTURMA İŞLEMLERİ WİNDOWS ÜZERİNDEN YAPILABİLİR Mİ?

Apple markasına ait bir kimlik oluşturmak için iOS sürüm cihazlardan birine sahip olma zorunluluğun bulunmaz. Windows sürüm cihazlar içerisinde de Apple markasına ait olan bir kimlik oluşturmak mümkün olur. Windows işletim sistemini bünyesinde barındıran cep telefonu, tablet ya da bilgisayar üzerinden internete bağlantı sağlayarak Apple kimliğini oluşturabilirsin. Bu sistemlere sahip olan cihazlardan Apple markasına ait olan kişisel hesabını sıfırlama yahut kurtarma işlemlerini de sağlayabilirsin.

Windows işletim sistemine ait olan cihazlar içerisinde Apple ID oluşturabilmek için ilk önce iTunes’u açarak üst bölümde yer alan menü adımından hesap seçeneğine tıklamak gerekir. Karşınıza çıkacak olan giriş yap adımından “Yeni Apple Kimliği Yarat” butonuna tıklamak sürecin diğer bir adımı olur. Bu adımdan sonra kişisel bilgilerini ve mail hesabını girerek Apple kimliğini oluşturmak mümkündür.

İlgili Haberler