Apple'da büyük kayıp: En önemli kişilerden biri şirketle yollarını ayırdı

Apple'da büyük kayıp: En önemli kişilerden biri şirketle yollarını ayırdı
Apple'a 27 yıl boyunca emek veren baş tasarımcı Jony Ive, 2019 yılında Apple'dan istifa etmişti. Kendine ait firma kuran Ive, Apple ile bir anlaşma yaparak çalışmalarına devam edeceğini taahhüt etmişti. Ancak Ive 3 yıl aradan sonra anlaşmayı feshetti.

27 yıl boyunca Apple''da görev yapan, şirketin büyümesinde önemli rol oynayan ve Apple''ın iPhone, iMac ve iPod gibi birçok ürününde tasarımında imzası yer alan baş tasarımcı Jony Ive, 2019 yılında Apple''dan ayrılmıştı.

2019''un sonlarına doğru kendi tasarım firması olan LoveFrom’u kuran Ive, Apple''dan ayrıldığı gün yeni tasarım firması LoveFrom aracılığıyla Apple ile çalışmaya devam edeceğini duyurdu.

İki şirket arasında imzalanan 100 milyon dolarlık sözleşme, Apple''ı LoveFrom''un ana müşterisi haline getirmişti.

APPLE İLE BAĞLARINI TAMAMEN KOPARDI

Ive’nin, Apple ile olan danışmanlık anlaşmasını 3 yılın ardından sonlandırdığı ortaya çıktı. Bu durumda Apple ile Ive arasında uzun yıllar var olan bağ tamamen kopmuş oldu.

Bu kopuşun nedeni tam olarak bilinmiyor. Bazı Apple yöneticilerinin, Ive''ın tasarım firmasının Apple''dan tasarımcı transfer etmesinden rahatsızlık duyduğu iddia etti.

Ayrıca iş birliği süresince, LoveFrom''un Apple''a rakip olduğu düşünülen projelerde çalışmasına izin verilmediği de ortaya çıktı.

JONY IVE KİMDİR

Apple''nin finansal açıdan sıkıntı yaşadığı 1996 yılında şirketin tasarım stüdyosunun şefi görevine getirilen Jony Ive, oluşturduğu ürün tasarımlarıyla şirketin büyümesinde etkin rol oynamıştır.

Apple kurucusu Steve Jobs''un "Apple''daki ruh eşim" olarak tanımladığı Ive, 30 yıla yaklaşan Apple kariyerinde sayısız proje gerçekleştirmenin ve kalıcı eserler ortaya koymanın mutluluğunu yaşamıştır.

Ive''ın imzasının bulunduğu Apple ürünleri arasında 1998 yılında tanıtılan iMac, 2001 yılında tanıtılan iPod, 2007 tanıtılan iPhone, 2008 yılında tanıtılan MacBook Air, 2010 yılında tanıtılan iPad, 2015 yılında tanıtılan Apple Watch, 2016 yılında tanıtılan AirPods ürünleri bulunuyor.

İlgili Haberler