Murat Yetkin açıkladı. Maliye Bakanı Nebati erkenden Erdoğan'a başkaldırdı. Yatırımcılara itirafı ortaya çıktı

Murat Yetkin açıkladı. Maliye Bakanı Nebati erkenden Erdoğan'a başkaldırdı. Yatırımcılara itirafı ortaya çıktı
Gazeteci- yazar Murat Yetkin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Gazeteci- yazar Murat Yetkin, yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin yatırımcılarla toplantıda ekonomideki asıl sorunun dış güçlerin saldırısından çok ekonomik politikalara güvensizlikten kaynaklandığını kabul ettiğinin bildirildiğini aktardı.

Yetkin, Nebati’nin Merkez Bankası adına faiz teminatı verdiğini ama enflasyon ve büyüme kaynağı konusundaki soruların yanıtsız kaldığını yazdı.

Öte yandan Yetkin yazısında, "Türk ekonomisinin dış güçlerin saldırısı nedeniyle krizden çıkamadığı yıllardır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKPi hükümetinin en önemli söylemiydi.” Dedi.

Bu söylemin iç siyasette sorunun hükümetten değil de batının saldırısından kaynaklandığı propagandasına yaradığını açıkladı.

Yetkin yazısında, “İhtiyaç duyulan dış yatırımların gelmesine yardımcı olmuyordu. İç ve dış yatırımcılar ilk kez 11 Aralık günü yetkili bir ağızdan sorunun dış güçlerin saldırısından değil, ekonomik politikaya duyulan güvensizlikten kaynaklandığını duydu." dedi.

Yetkin, toplantıya katılan kaynakların, isim yayınlamamak kaydıyla YetkinReport’a verdiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yatırımcılara dışarıdan saldırı olmadığı, ama güven sorunu bulunduğunu söylediğini yazdı.

Yetkin, Nebati’nin bu ifadeyi İstanbul, Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Binasında 11 Aralık saat 13.30’da başlayan ve 7 saat süren toplantıda kullandığını belirtti.

Yetkin, toplantıya a iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, özel ve kamu bankalarının yöneticileri ile aralarında TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) de bulunduğu kurum temsilcilerinin katıldığını vurguladı.

İlgili Haberler