BAE'nin Türkiye'de ilk hangi hisseyi alacağı açıklandı. Dolar yükseltildikçe Türkiye sudan ucuz ülke oldu

BAE'nin Türkiye'de ilk hangi hisseyi alacağı açıklandı. Dolar yükseltildikçe Türkiye sudan ucuz ülke oldu
Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yenilenebilir enerji üreticisi Masdar’ın, Fiba Yenilenebilir Enerji'den hisse alımı için görüştüğü iddia edildi. Hisse görüşmelerinde son aşamaya gelindi…

Bloomberg’den Kerim Karakaya, Patrick Sykes ve Aslı Kandemir’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli yenilenebilir enerji üreticisi Masdar, Fiba Yenilenebilir Enerji'den hisse alımı için görüşüyor.

Anlaşmanın nihayete ermesi durumunda Türkiye ve BAE arasındaki 51 milyar dolarlık yatırım anlaşması kapsamında ilk satın alma-birleşme gerçekleşmiş olacak.

FİBA YORUM YAPMADI

Fiba konuya ilişkin yorum yapmadı. Masdar piyasa spekülasyonu hakkında yorum yapmadığını bildirdi. Fiba Yenilenebilir Enerji, web sitesinde yer alan bilgiye göre 14 tesiste 553 megavatlık kurulu gücü ile Türkiye'deki en büyük beş rüzgar enerjisi üreticisi arasında bulunuyor.

cumhurbaskani-erdogan-bae-devlet-baskani-ile-bir-araya-geldi-1536x1064-1.jpg

Fiba Yenilenebilir Enerji'nin Aralık 2021'de son bulan döneme ilişkin bilançosuna göre şirketin toplam aktifleri, dönemin ortalama 13,33 dolar/TL kuru üzerinden 1,31 milyar dolar seviyesinde olmuştu.

ENERJİYE 30 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim zaferi sonrası BAE, Suudi Arabistan ve Katar'dan oluşan Körfez turunda yatırım çekmek üzere görüşmeler yürütmüştü. Yapılan anlaşmalarla 30 milyar doları enerji alanında olmak üzere 51 milyar dolarlık BAE yatırımı öngörülmüştü.

ERDOĞAN BE İLE GÖRÜŞMELER GÜZEL GEÇTİ DEMİŞTİ

Erdoğan, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi dönüşü önceki gün uçakta gazetecilere değerlendirmelerde bulunmuştu.

“Yurt dışından Türkiye’ye kredi akışı da inşallah başlıyor” diyen Erdoğan, “Gerek Suudi Arabistan ile yaptığımız buradaki görüşme, gerek Birleşik Arap Emirlikleri ile yaptığımız görüşmeler çok çok verimli geçti. İnşallah yaptığımız anlaşmaların karşılığı Türkiye’ye çok ciddi manada hem yatırımları çekecek hem de nakit girişini de inşallah artıracak” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler