Basura iyi gelen 10 bitki ortaya çıktı

Basura iyi gelen 10 bitki ortaya çıktı
Halk arasında mayasıl ve hemoroid isimleriyle de bilinen basura iyi gelen bitki listesi ortaya çıktı.

İnsanlar gerek rahatsızlıklara çözüm gerekse hastalıklara yakalanmadan önce doğal besinlere yöneliyor. İnsanların korkulu rüyası olan basura iyi gelen 10 bitki ortaya çıktı.

İŞTE 10 BİTKİ…

-Dereotu Kürü

-Çobançantası Kürü

-Aloe Vera

- Kişniş Tohumu

- İskoç Kara Ağacı

- Mango Çekirdekleri

-Yaban Mersini

-Zeytinyağlı Yemekler

-Lifli Besinler

-Su

HEMOROİD (BASUR) NEDİR?

Hemoroid yaygın diğer adıyla basur rektumun ve anüsün en alt kısmında, anal kanalın sonunda bulunan genişlemiş damarlardır. Bu kan damarlarının duvarları bazen o kadar genişler ki, şişerek tahriş olurlar.

Bu şişme ve tahriş olmanın sonucunda da makatın dışına çıkarlar. Bu durum gündelik dilde basur veya mayasıl adıyla da bilinir. Hemoroidler iç ve dış hemoroidler olarak ikiye ayrılırlar ve belirtilerine göre dört farklı derecede ölçülürler.

HEMOROİD (BASUR) BELİRTİLERİ NELERDİR?

1. derece hemoroidde en önemli şikayet görülen kanamadır. Hemoroidler teşhis için gerçekleştirilen rektoskopi sırasında belirlenir.

2. derece hemoroidlerde kanamanın yanı sıra kaşıntı şikayeti mevcuttur. Bunlar anal muayene esnasında ve ıkınma esnasında belirlenir.

3. derece hemoroidlerde ise kanama ve kaşıntının yanı sıra makatta akıntı veya ıslaklık hissi şikayeti mevcuttur. Anal muayene esnasında makatın dışına çıkmış hemoroid pakeleri ile belirlenir. Bunlar muayene esnasında içeriye gönderilebilir.

4. derece hemoroidlerde ise akıntı, kanama, ve kaşıntının yanı sıra ağrı şikayeti mevcuttur. Bu derecede muayene ile içeri gönderilemeyen şişlikler saptanır.
Hemoroid kaynaklı olmasa bile rektal kanama görülen her durumda doktora başvurulmalıdır. Rektal kanama aynı zamanda Crohn hastalığı, divertikülit, kolit, kolon polipleri veya kolorektal kanserin bir belirtisidir.

Anal çatlaklar da ağrıya veya kanamaya neden olabilir. En doğru teşhis ve tedavi için mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmak gereklidir.

İlgili Haberler