Batshuayi neden gol atamıyor

Batshuayi neden gol atamıyor

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Bir kere... Batshuayi için ''Kötü futbolcu'' diyen; inanın bana bu işi bilmiyordur. Taraftar tepkisine göre yorum yapan yorumcular (!) için söylüyorum bunu.
Batshuayi kötü futbolcu değil, aksine çok iyi futbolcu. Bana inanmayan otursun, maçlarını bir daha izlesin.

"Efendim, iyi futbolcuysa o zaman o pozisyonları nasıl kaçırıyor?" diyorsunuz değil mi? Peki hiç "Yahu bu adam bu kadar pozisyona nasıl giriyor?" diye merak etmiyor musunuz? Hem de tek kanatlı Kartal''da oynarken. Tek kanatlı diyorum, çünkü sadece Ghezzal tarafından geliyor ataklar. Diğer kanattaki Kenan Karaman oynuyor mu, oynamıyor mu belli değil!

Önder Karaveli''nin büyük hayranlık duyduğu (!) bu futbolcuyu ben göremedim daha; Batshuayi de soyunma odasından soyunma odasına görüyordur sanırım!
Batshuayi girdiği pozisyonların çoğuna kendi gayretiyle giriyor.

Tek destekçisi Ghezzal. Orta sahada yaratıcı hiçbir özellikleri olmayan Necip ve Atiba''dan bir ara pası alıp da pozisyona girdiğini gördünüz mü? Yok!

Sıkı markajda olduğu için sürekli sağa sola açılıyor. Açılıyor ki, geriden gelen arkadaşlarına pozisyon doğsun; e o da yok! Topu almak ve pozisyon bulmak için o kadar çalışıyor ki; genellikle topu aldığında da kaleye arkası dönük olunca, dönüp vurana kadar müdahale de oluyor tabi. Çok efor sarf ettiği için gücünü de tüketiyor.

Eğer Ghezzal gibi diğer kanatta da biri olsa... Arkasında tekniği yüksek bir 10 numara yer alsa... Belki takım çift defansif orta sahaya yerine çift santrfor olsa belki de gol kralıydı şu anda beğenmediğiniz Batshuayi.

Söz uçar yazı kalır! Ben kalıcı olsun diye yazıyorum bu satırları. Bu kadar tepkiden sonra Beşiktaş yönetiminin Batshuayi''nin bonservisini alacağını sanmıyorum. Ama gelecek sezon başka bir kulüpte, Avrupa''nın her hangi takımında izlerken onu şimdi yerden yere vuranların çok pişman olacağına inanıyorum.

Beşiktaş''ta şu anda Batshuayi''den önce eleştirilmesi gerekenler var. Onlara bakın diyorum. "Kim onlar" diye merak ediyorsanız eğer; "Önder Karaveli''den başlayın" tavsiyesini ediyorum. Gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Şimdi rahmetli oldu. Futbola çok hizmetleri geçmiş bir büyüğüm, "Santrforun sadece gol atmasına bakma, nasıl pozisyon buluyor, topsuz oyunda ne yapıyor, ona da bak. Bir santrforun pozisyona girmesi de çok önemlidir. Bugün atamasa da yarın atar. Pozisyona girmesini bilmek önemli" derdi.

Bunu da buraya not olarak düşüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları