Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Benim Fetöcüm iyidir

FETÖ Davalarını yakından takip edenleri ve hatta beni atlattı. Murat Ağırel'i tebrik ederim. Darbenin kilit ismi Adil Öksüz ile kimlerin bağlantılı olduğunu ortaya çıkarıp Odatv ye yazdı.

Hemen her gün, FETÖ ile bağlantılı birçok kişi hakkında gözaltı ve tutuklama haberlerini okuyoruz. Detaylara ulaştıkça bazı kişiler hakkında yeterli delil olmadan haksızlık yapıldığı, bazı kişilerin de haklarında kuvveti suç şüphesi olmasına rağmen "kollandığını" görüyoruz.

Ortaya çıkan bu durumun; iktidarın FETÖ ile mücadelede samimi olmadığı ve "FETÖ borsası" haberlerini doğrular nitelik taşıdığını anlıyoruz.

15 Temmuz'da Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 570 klasörden oluşan dava dosyası ve 4 bin 658 sayfalık iddianameyi inceledim. İddianamede 1 numaralı sanık FETÖ lideri Fethullah Gülen gösterilirken, 2 numaralı sanık olarak "FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'ndeki bir başka isim Kemal Batmaz da iddianamede 3 numaralı sanık olarak yer alıyor.

Bu isimler yazımız içerisinde sık geçeceği için, özellikle önemini vurgulamak istedim.

İddianamenin içinde bulunan diğer isimler ile ilgili ek klasörlerde yer alan istihbarı bilgiler inanılır gibi değil. İddianamede bulunan 17.10.2016 tarihli "17 - 21.03.2016 tarihleri arasında Adil Öksüz ile birlikte yurt dışına giriş-çıkış yapan kişiler" bilgi notunda şu ifadeler yer alıyor:

"Adil Öksüz isimli şahsın 17.03.2016 tarihinde TK0003 kodlu uçuş ile İstanbul Atatürk Havalimanından (IST) J. F. Kennedy Havalimanına, 21.03.2016 günü TK0012 kodlu uçuş ile J. F. Kennedy Havalimanından İstanbul Atatürk Havalimanına dönen uçakta bulunan yolculardan Adil Öksüz ile birlikte gidip-döndükleri ve birlikte hareket ettikleri değerlendirilen…"

Kim peki bahsedilen isimler? Veysel Alemdaroğlu, Erdem Efendioğlu, Salih Serhat İlhan, Atasay Kamer, Emin Kanar, Özgür Özdemir ve iki İsrail uyruklu kişi. Bu kişilerin adres bilgileri, giriş-çıkış saatleri hakkında adli mercilere bilgi verildiği istihbarı bilgi notunda görülüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu 01 Kasım 2016 tarihinde 2016/103583 soruşturma no ile "ACELE-GÜNLÜ İŞ" notuyla yukarıda adı geçenlerin gözaltına alınması için şahısların ikamet ettikleri adreslere göre ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına talimat gönderiyor.

İşte yazımızın asıl konusu bu süreçten sonra başlıyor… Gözaltı kararı verilen ama gözaltına alınmayan kişilerden biri Atasay Kamer. Peki kimdir bu Atasay Kamer? Cihan Kamer'in oğludur. 1986 doğumlu Fatih Erkek Lisesi mezunudur. Eğitimini yurt dışında tamamlamış ve kuyumculuk sektörünün meşhur şirketleri olan ASGOLD ve ATASAY şirketlerinin de yönetiminde görev almıştır.

Kamer ailesine ait şirketlerin ismi bize hiç yabancı gelmiyor. Hafızalarımızı tazeleyelim… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olduğu zaman Recep tayip Erdoğan'a yönelik "Ekrem Tosun kim?" diye sormuş Erdoğan ise tanımadığını söylemişti. Sonrasında ise Ekrem Tosun açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Açıklama aynen şöyleydi.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun elindeki belge ve bilginin özetinin şu olduğunu tahmin etmekteyim; Mali müşavirliğini yürüttüğüm şirketlerden birisi, Bilal Erdoğan, Sema Erdoğan, Atasay Kamer, Simay Kamer ve Çiğdem Kamer'in ortak olduğu Atagold'dur."

İstanbul Ticaret Odası sicil kayıtlarına göre 1995 yılında kurulan Atagold Kuyumculuk Tic. A.Ş.'nin yüzde 50'si Cihan, Çiğdem Atasay ve Simay Kamer'e ait. Diğer yüzde 50 ise o dönem Başbakan olan Recep tayip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Burak Erdoğan'ın eşi Sema Erdoğan arasında eşit paylaştırılmış durumda.

Bu ortaklık yazımızın ana konusu olmadığı için detaylarına girmiyorum. Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın mal beyanı, Burak Erdoğan'ın düğününde takılan takılar, bu takıların ATAGOLD firmasında bozdurulması gibi hususlarla ilgili Odatv'nin arşivlerinde çok detaylı haberler var. Bu bilgilere ulaşılabilirsiniz.

Biz yazımıza yarın kaldığımız yerden devam edelim…

Yazarın Diğer Yazıları