Beşiktaş'tan patlama bekliyorum ama...

Beşiktaş'tan patlama bekliyorum ama...

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Beşiktaş son 5 maçta 4 gol atabildi. 2 galibiyet alırken, son 3 maçta rakipleriyle berabere kaldı. Bugünkü rakibi Altay. Bu kez Beşiktaş''tan patlama bekliyorum ama... Evet; aması var.
En iyisi maça saatler varken madde madde anlatmak:
- Beşiktaş''a karşı oynayan her rakip kim olursa olsun canını dişine takıyor. Özellikle yabancı oyuncular. Başka maçta bir koşuyorsa, Beşiktaş maçında üç koşuyor. Nedeni Beşiktaş''a karşı iyi oynamanın getirisi. Akıllarında transfer var sanırım. Beşiktaş''ı güçlü bir rakip olarak görüyorlar, iyi oynadıklarında fiyatlarının artacağını düşünüyorlar. Beşiktaş da buna karşılık verince ortaya çok çekişmeli, kıran kırana bir maç çıkıyor. Bakalım Altay da örneğin Adana Demirsporlulaşacak mı bu akşam?
- Beşiktaş''ta Rıdvan Yılmaz, Valentin Rosier, Oğuzhan Özyakup, Georges Kevin-N''Koudou, Miralem Pjanic, Cyle Larin ve kart cezalısı Michy Batshuayi kadroda yoklar. Bu Önder Karaveli''nin onbir seçimini zorlaştıracak gibi görünse de kadro geniş. Karaveli''den bu akşam şu onbiri sahaya sürmesini bekliyorum:  Ersin, Kerem, Welinton, Vida, Umut, Josef, Atiba, Emirhan, Ghezzal, Teixeira, Güven. Yokluklarda ideal kadro bu gibi duruyor.
- Altay ligde kritik bir durumda. Puana çok ihtiyacı var. Ama sezona başladığı gibi değil gücü.
- Beşiktaş''tan bu kez patlama yapmasını bekliyorum. Eğer maçın ilk bölümünde gol bulursa farka gider gibi geliyor bana.
- Başlıkta da belirttiğim gibi aması var. O da şu; Beşiktaş gol geciktikçe telaşa kapılıyor. Çabuk oynamakla telaşlı oynamak birbirine karışıyor. Bu da gol bulmalarını zorlaştırıyor. Bir de Önder Karaveli''nin macera aramaması, en iyi oyuncuları kimse onları sahaya sürmesi, dizilişle oynamaması, değişiklikleri geç kalmadan zamanında yapması gerekiyor.
- Beşiktaş''ın da Altay kadar galibiyete ihtiyacı var. Diyeceksiniz ki iddiası mı kaldı? Kalmamış olabilir. Ama güven kazanmalı, bıkmadan usanmadan kendisini desteklemek için maça gelen taraftarının beklentisini artık karşılamalı.  

 

Yazarın Diğer Yazıları