Ghezzal'ı bile çıldırttın ya... Beşiktaş'ta korkaklara yer yok

Ghezzal'ı bile çıldırttın ya... Beşiktaş'ta korkaklara yer yok

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Bunu hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Beşiktaş''ın defansı iyi değil. Hele Başakşehir maçında. Çok zayıf. Orta ikilide Wellinton-Serdar Saatçi ikilisi birbirlerini ne kadar tanıyorlar ki. O zaman ne yapman lazım, korkmadan hücum oynaman lazım. Senin için bir anlamda en iyi savunmadır bu.
Ama Beşiktaş çok yavaş tempoda başladı maça. Önder Karaveli, tribünlerin o kadar etkisi altında kalmış ki; Kayserispor maçında yuhalandılar diye Batshuayi ile Montero''yu yedeğe çekmiş. Yerlerine Güven ve Serdar var. Orta sahada Atiba''nın yanında ise Can.
Beşiktaş maça yavaş başlayınca bu Başakşehir''in de işine geldi. Onlar da aynı şekilde karşılık verdi. Al gülüm, ver gülüm şeklinde paslaşmalarla geçti uzun süre. Beşiktaş iki kez Kenan''la, bir kez de Can''la ceza alanında pozisyon buldu ama vuruşlarda top kaleyi tutmadı.
Maçı hareketlendiren gol 35. dakikada geldi. Beşiktaş defansının (girişte de anlattığım nedenlerle) saçmalamasından topu bom boş önünde bulan Trezeguet, Başakşehir''i 1-0 öne geçirdi.
Bu golün ardından Beşiktaş biraz hareketlenir gibi oldu. 41. dakikada Can''ın kişisel gayretleriyle getirdiği topa Güven''in vuruşuyla da beraberliği sağladı.
İlk yarı böyle bitecek sandınız değil mi; yanıldınız! Beşiktaş bu, ne zaman ne yapacağı belli olmaz. İlk yarının son anlarında Wellinton sakatlandı. Kendini yere bırakırken de kenara "Beni değiştirin" diye işaret yaptı. Kulübedekiler de Wellinton''un bu işaretini tribündeki seyirciler gibi seyretti kayıtsızca. Sonra sahadaki tedavisinin ardından kenara gelirken, Necip ısınmaya çıktı. Oysa çoktan ısınması, sahaya girmesi gerekirdi. O sırada Beşiktaş 10 kişiyken Başakşehir bir yüklendi, Okaka da nasıl olsa yanında kimse yoktu, kafayla rahatça golü attı: 1-2. Golden sonra Ghezzal bile çıldırdı adeta, kenara bağırdı, çağırdı! Affedilecek iş mi bu?
İkinci yarıya daha aktif girdi Beşiktaş. Ghezzal da daha bir sorumluluk aldı, sık sık ortaya kaçarak oyunu yönetmeye çalıştı. 54. dakikada da kişisel gayretiyle getirip, yerden ceza alanına kestiği topa Alex kayarak dokundu, top direkten döndü. Dönen top Kenan''ın önüne düştü, o da boş kaleye tamamladı. Böylece Beşiktaş formasıyla ilk golünü de böylece atmış oldu: 2-2.
Sonra iki takımın hocasından da hamleler geldi. Karaveli, taraftarların etkisiyle yedek soyundurduğu Batshuayi''yi 77''de Güven''in yerine aldı oyuna. Kayserispor maçından sonra "Emirhan niye hiç oynamıyor?" diye sorulmasının da etkisinden olacak, 82''de Alex''in yerine de onu soktu. Sonra da Larin''i. Bu değişiklikleri daha önce yapsa acaba daha etkili olmaz mıydı?
Bir de diziliş değiştirilemez mi maç içinde hiç? İlle de 4-2-3-1 oynamak zorunda mısın? İkili santrfora dönebilirsin mesela, gol lazım çünkü sana. Galibiyet gerekli. Orta sahayı 4''leyebilirsin. Skora göre belirleyebilirsin bunları. Yapmazsan kaderin senin elinde olmuyor. Kaderin rakibin elinde oluyor. Onun hata yapması veya yapmaması maçın sonucunu etkiliyor. Şu anda beraberlik senin ne işine yarıyor ki? Kazanmak için oynaman gerekiyor. Bunun için de cesur olmalısın. Bu oyunda, hele de Beşiktaş''ta korkaklara yer yok! Kusura bakma hocam!

 

Yazarın Diğer Yazıları