Biden hastalanınca Trump yeniden sahneye çıktı

Biden hastalanınca Trump yeniden sahneye çıktı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, "Hiçbir politikacı ve başkana benim gibi davranılmadı" ifadelerini kullanırken ABD tarihinde en çok zulme uğrayanın kendisi olduğunu söyledi.

New York''ta doğup büyüyen ve ülkenin en zengin iş adamlarından biri olan Trump, 2017-2021 başkanlık görevi süresince ABD tarihinin en tartışmalı başkanlarından biri haline geldi.

20 Ocak 2021 Joe Biden''in göreve başlamasıyla birlikte Trump koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı.

Independent’ın haberine göre, Eski ABD Başkanı Donald Trump, görevdeyken kendisine Kongre Altın Madalyası’nı alacakken buna "izin verilmediğini" belirterek, "ABD tarihinde en çok zulme uğrayan kişi" olabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Trump Florida''nın Tampa kentinde Turning Point USA düzenlenen bir konferansta açıklamalarda bulundu.

“BU İNSANLARLA HER ZAMAN SAVAŞTIM”

Trump açıklamasında, “Geçenlerde bir arkadaşım bana ABD tarihinde en çok haksızlığa/zulme uğrayan kişi olduğumu söyledi. Bunu hiç böyle düşünmemiştim. Bunu düşünecek zamanım yoktu. Bana haksızlık etmeye çalışan bu insanlarla her zaman savaştım” şeklinde konuştu.

“HAKKIMIN YENDİĞİNİ DÜŞÜNECEK VAKTİM OLMADI”

Eski ABD Başkanı, “Haksızlıklarla mücadele ettiğim için hakkımın yendiğini düşünecek vaktim olmadı ama arkadaşımın söylediklerini duyduğumda haklı olabileceğini hissettim. Hiçbir politikacı ya da başkana benim gibi davranılmadı” dedi.

Ayrıca, görevdeyken kendisine “Kongre Altın Madalyası” verilmek istendiğini ancak bunun için izin verilmediğini iddia etti.

Trump, “Bir daha aday olmayacağımı duyurursam, Donald Trump''a zulüm derhal duracaktır. Benden yapmamı istedikleri şey bu. Ama bu olmayacak” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler