Bitcoin yatırımcısı havalara uçtu. Gece her şey bir anda oldu

Bitcoin yatırımcısı havalara uçtu. Gece her şey bir anda oldu
Bitcoin fiyatı bu gece 38-39 bin dolar civarında seyrederken, sabah saatlerinde ani bir sıçramayla 40 bin doları geçti.

Bitcoin'e kimse ne olduğunu anlayamadı

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, Mart ayının ilk günlerinde 40 bin doların altında dolaşan Bitcoin ile diğer kripto para birimleri, Rusya’nın Ukrayna işgalinin de etkisiyle çakılmıştı. İşgal başladığı günün sabahı yüzde 9 değer kaybıyla 34 bin dolara gerileyen Bitcoin fiyatı 4 Mart’ta ise ani bir yükselişle 40 bin doların üstüne çıkmıştı.

O günden bu yana yaklaşık 37-38 bin dolar seviyesinde gezen BTC, 9 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde beklenmedik bir yükselişe imza attı. Kripto para piyasalarında son durum ne?

Bitcoin fiyatı yeniden 40 bin doların üzerinde

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 7,90 yükselerek 42 bin dolar seviyesine çıktı. Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece 39 bin dolar seviyesinde dolaşan lider kripto para biriminin bugün sabah saatlerinde sıçrama yaptığı anlaşılıyor. An itibariyle 1 Bitcoin = 41 bin 500 dolar civarında seyrediyor.

En popüler kripto para birimlerinden Ethereum’da da benzer tablo var. Son 24 saatte ETH yüzde 7,23 değer kazanarak 2 bin 700 dolar seviyesine çıktı. Ethereum’un geçtiğimiz saatlerdeki durumuna baktığımızda, Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece 2 bin 500 dolar civarında seyrederken sabah saatlerinde yükseldiğini görüyoruz.

Bir diğer popüler kripto para BNB, son 24 saatte yaklaşık yüzde 4,34’lük değer kazanarak 396 dolar seviyesine çıktı. Öte yandan son 24 saatte Tether yüzde 0,04, USD Coin yüzde 0,11, XRP yaklaşık yüzde 3,8, Solana yüzde 5,63, Dogecoin ise yüzde 2,57 oranında yükseliş kaydetti.

Bitcoin fiyatı zaman zaman bu tarz ani düşüş ve yükselişlere şahitlik ediyor. Ancak bir zamanlar 60 bin dolar civarında olan popüler kripto para birimi eski günlerine geri dönemiyor. Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi ise: kripto paraların dünyada yaşanan savaş vb. gelişmelere çok fazla duyarlı olmasından kaynaklanıyor.

İlgili Haberler