Bozkurt HES barajı patladı mı? Muammer Yanık kimdir? Hangi partiden?

Bozkurt HES barajı patladı mı? Muammer Yanık kimdir? Hangi partiden?
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin boyutları her geçen dakika artmaya devam ederken sosyal medyada ‘Bozkurt HES barajı patladı’ iddialarına Soylu’dan yanıt geldi. Peki, Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık hangi partiden?

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin boyutları giderek artmaya devam ederken selin ilk geldiği anlarda suların birden yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Selin en çok etkilediği Kastamonu''da 15 vatandaşımız hayatını kaybederken sosyal medyada ‘Bozkurt HES barajı patladı’ iddialarına da yalanlama geldi.

Soylu açıklamasında, “Bu tip sel felaketlerinde hemen bir değerlendirme yapılıyor. Orada bir hidroelektrik santrali varsa hemen ''HES patladı'' deniliyor. Biz aynı şeyi başka yerde de yaşadık. Maalesef burada da oldu. Teknik olarak henüz elimizde bilgi yok. Bir patlama söz konusu değil.” dedi.

Muammer Yanık Kimdir, Hangi Partiden?

1965 yılında Kastamonu''ya bağlı Bozkurt ilçesinde dünyaya gelen Muammer Yanık, ilk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak''ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü''nden mezun olan Yanık, iş hayatına 1987 yılında bir fabrikada; memuriyet hayatına, 1988 yılında Bozkurt Belediyesi Muhasebe Bölümü''nde başladı.

Yanık, 1993 yılında Bozkurt İlçe Özel İdare Müdürlüğü''ne atandı. 2001 yılında Van İl Özel İdare Müdürlüğü, 2003 yılında Yozgat İl Özel İdare Müdürlüğü görevine başladı.2006 yılında Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı''na ve 2007 yılından itibaren de Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
 

İlgili Haberler